MASSEUTSENDELSE: Alle mobiltelefoner i Oslo mottok denne meldingen fredag ettermiddag. Foto: Ida Falch-Olsen/TV 2
MASSEUTSENDELSE: Alle mobiltelefoner i Oslo mottok denne meldingen fredag ettermiddag. Foto: Ida Falch-Olsen/TV 2

Brannvesenet gir klar beskjed: – Vi varsler politiet om vi finner folk som griller

En påminnelse om skogbrannfaren ble fredag sendt ut til alle mobiltelefoner i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er det ingen som kan påstå at de ikke har fått med seg forbudet mot bål, grilling og ild, påpeker Oslo brann- og redningsetat i en Facebook-post.

– Vi har gjort alt vi kan for å forebygge en storbrann i kommunen vår. Men likevel er det så mange som ikke forstår. Det er helt ubegripelig, skriver brannvesenet.

Massiv oppmerksomhet

De viser til mer enn 100 saker i media, Facebook-innlegg som er sett av hundretusener samt plakater og oppslag om skogbrannfaren.

Likevel fyrer folk opp engangsgriller og bål.

– Vi har vært ute på over 60 hendelser som er knyttet til brann i søppelkasser, større bål, eller lignende. Vi har vært ute på over 17 mindre gress- og skogbranner i Oslo. Tidlig varsling fra dere (takk!) og rask utrykning, har begrenset disse brannene, skriver brannvesenet, og fortsetter:

– De fleste vi har truffet med grill og bål, sier at «de ikke visste om totalforbudet». Det er vanskelig å si om de virkelig ikke visste om forbudet, eller om de bare ikke ville vite av det.

Masseutsendelse

Derfor gikk Oslo kommune fredag til det uvanlige skrittet å sende en sms til alle mobiltelefoner som befinner seg innenfor kommunens grenser.

– Nå er det ikke mange som kan si at de ikke visste om totalforbudet. For nå har ALLE fått beskjed, skriver brannvesenet.

Brannvesenet understreker at de heretter vil betrakte all bruk av ild i risikoområdene som grov uaktsomhet og at de vil varsle politiet om slike saker dukker opp.

– Det er knusktørt i skogen nå, og selv den minste gnist kan antenne en stor skogbrann, heter det i meldingen.