Martin med etappe-seier i Dauphiné

Den irske UAE-rytteren Daniel Martin vant den 5. etappen av rittet Critérium du Dauphiné fredag. Briten Geraint Thomas overtok sammenlagtledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 5. etappen var på 131,5 kilometer med start i Grenoble og målgang i Valmorel. Som vanlig var det et tidlig brudd som ble kjørt inn på den siste stigningen opp til mål.

Den var på 12,7 kilometer og med en gjennomsnittlig stigningsgrad på 7 prosent. Det var med under to kilometer igjen å sykle at Sven Erik Bystrøms og Alexander Kristoffs lagkamerat i UAE-laget slo til. Han endte til slutt 4 sekunder foran den britiske Sky-rytteren Geraint Thomas.

Dermed revansjerte Martin seg etter at han torsdag ble slått nesten på målstreken av Julian Alaphilippe på den 4. etappen.

Thomas overtok den gule ledertrøyen fra sin lagkamerat Gianni Moscon. Han leder nå med 1.09 minutter foran Damiano Caruso og Moscon med to etapper igjen.

Edvald Boasson Hagen var med i et lengre brudd på torsdagens etappe, men satt lenge trygt med i hovedfeltet på fredagens etappe.

(©NTB)