Avslutter søk etter savnet seiler

Mann har trolig falt over bord, ifølge Hovedredningssentralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søket etter mannen i 70-årene som trolig falt over bord fra en seilbåt i Oslofjorden ved Drøbak, er avsluttet.

Letingen går over til søk etter antatt omkommet.

– Redningsaksjonen er avsluttet både på sjø og land. Det er ikke gjort noen funn, så vi samordner med politiet lokalt og så går det over til søk etter antatt omkommet, sier Nils-Ole Sund, vakthavende redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge, til NTB klokken 1.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte fredag ettermiddag at det var iverksatt leteaksjon etter at en tom seilbåt ble funnet ved Askholmene, nord for Drøbak.

Båten skal ha forlatt Bekkelaget kai i Oslo omtrent klokken 11.30 fredag. Noen timer senere, omkring klokken 14.30, ble den funnet med motoren i gang, men uten noen om bord.

– Spor tyder på at det er en mann over bord-situasjon. Sjø- og luftressurser satt i søk, skrev Hovedredningssentralen på Twitter.

Søket pågikk med tyngde i området Oscarsborg til Fagerstrand.

Sea King satt inn

Det var mange seilbåter i området i forbindelse med Færder-seilasen, som startet fredag. Båten som den savnede mannen har forsvunnet fra, er imidlertid ikke en del av Færderseilasen.

– Vi har hatt veldig mye ressurser inne i bildet. Mange båter, småfly og Sea King. I tillegg pågår jo Færder-seilasen, så mange har holdt utkikk, men dessverre er det ikke gjort noe funn, sier Sund i HRS.

Et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket, mens Oslo-politiet bisto med en politibåt. En mengde frivillige deltok også i søket.

Vurderer tiltak

Operasjonsleder i Øst politidistrikt Ronny Samuelson bekrefter overfor NTB klokken 4 natt til lørdag at de håndterer saken videre.

– Her blir det vurdert tiltak fra morgenen av og utover, sier han.

Bilder av seilbåten som er funnet, ble fredag offentliggjort med familiens samtykke.
Bilder av seilbåten som er funnet, ble fredag offentliggjort med familiens samtykke. Foto: Hovedredningssentralen i Sør-Norge