20-åringen ble etterlyst av tysk politi. Nå har han pågrepet i Nord-Irak
20-åringen ble etterlyst av tysk politi. Nå har han pågrepet i Nord-Irak Foto: AP/NTB scanpix

Ali (20) pågrepet for drapet på jødiske Susanna (14)

Tysk UD ønsker drapsmistenkt iraker utlevert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 20 år gamle irakeren Ali Basar, som er mistenkt for drap og voldtekt av en 14 år gammel tysk jente, er pågrepet i Nord-Irak, melder Deutsche Welle.

– Ali B., den mistenkte for drapet på Susanna F., ble pågrepet fredag av kurdiske sikkerhetsstyrker på anmodning fra tysk føderalt politi, sier innenriksminister Horst Seehofer ifølge Bild.

Innenriksministeren opplyser at tysk UD allerede er i gang med prosessen for å få den drapsmistenkte 20-åringen utlevert.

Ifølge tysk politi forlot 20-åringen landet med sin familie på kort varsel i forrige uke. Han skal ha reist til Arbil i Irak via Istanbul. Asylsøkeren var fra før mistenkt for en rekke forhold i området, blant annet et knivran.

Den jødiske jenta ble onsdag funnet død i utkanten av Wiesbaden. Hun ble meldt savnet 22. mai. Det jødiske sentralrådet uttrykte torsdag sin dypeste medfølelse, og sa i en uttalelse at den drepte 14-åringen tilhørte det jødiske samfunnet i Mainz, skriver Bild.

Tyske myndigheter opplyste torsdag at to menn, den 20 år gamle irakeren Ali Basar, og en 35 år gammel tyrkisk statsborger, er mistenkt for å ha voldtatt og drept henne samme kveld som hun forsvant. De to hadde vært bosatt i en bolig for asylsøkere i byen.