Svensk TV-kjendis frikjent for voldtekt

TV-kjendisen Martin Timell i Sverige er frikjent for anklager om voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst ble han anmeldt for en voldtekt som skulle ha skjedd for nærmere ti år siden. Kjennelsen falt torsdag i Attunda tingsrätt.

Timell er en av Sveriges mest kjente TV-personligheter.

Fredag ble han frikjent for voldtekt.

– Aktoren i saken må bevise at en forbrytelse er blitt begått, og det kan være vanskelig, særlig når det gjelder seksuelle overgrep, sa dommer Klas Reinholdsson på en pressekonferanse i forbindelse med kjennelsen.

Timell var anklaget for voldtekt av en kvinne i 2008, da han på en fest skal ha stukket fingre opp i underlivet til en kvinne.

Den aktuelle festen skal ha vært en personalfest.

Timell er en av Sveriges mest kjente TV-personligheter og debuterte på TV i 1984.

Saken mot Timell kom etter at metoo-kampanjen begynte høsten 2017. Flere medier i Sverige startet interne granskninger etter anklager om seksuelle overgrep. Da anklagene ble kjent, ble alle programmene med Timell tatt av lufta.

– Det er stor forskjell på hvordan jeg har oppfattet meg selv i denne bransjen, og hvordan virkeligheten har vært. Jeg har ikke skjønt at jeg har fått folk til å føle seg svært ille, sa Timell til Expressen da han ble anklaget for seksuell trakassering høsten 2017.

TV-profil Lulu Carter var en av de første som slo alarm om oppførselen til frikjente Timell. Hun uttrykker stor skuffelse over dommen.

– At han blir frikjent, viser at rettssystemet har en lang vei å gå for å beskytte kvinner, hevder hun overfor Aftonbladet.

Timell har benektet straffskyld hele tiden