BITT: Jeremy havnet i koma etter å ha blitt bitt av det avhoggede slangehodet.
BITT: Jeremy havnet i koma etter å ha blitt bitt av det avhoggede slangehodet. Foto: Privat/Facebook/GoFundMe

advarer etter skrekkopplevelse:

Nær drept av hodeløs slange

Jeremy trodde slangen var død, og gikk for å kaste hodet i søpla. Få timer senere kjempet han selv for livet på sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En maidag i år var ekteparet Jennifer og Jeremy Sutcliffe (40) fra Texas i USA ute for å gjøre hagearbeid.

Men den rolige formiddagen utviklet seg på et kort øyeblikk til et skremmende drama, da en slange hadde funnet veien inn i hagen.

– Jeg strakte meg ned for å fjerne litt ugress som vokste rundt en av blomstene mine, og holdt på å gripe rundt slangen. Det likte den ikke i det hele tatt. Den reiste hodet sitt og jeg skrek, sier Jennifer til avisen Washington Post.

Ektemannen Jeremy hørte konas skrik, og kom raskt bort med en spade som han brukte for å hogge av slangens hode.

Bitt av slangehode

Ekteparet trodde slangen var død, og ante ingen fare da Jeremy gikk for å plukke opp hodet for å kaste den noen minutter senere. Så bet slangehodet seg plutselig fast i hånda hans.

– Jeg hørte ham rope at den hadde bitt. Jeg løp ut, og han klarte å rive slangen av hånda si, forteller Jennifer til Washington Post.

En slange kan nemlig fortsatt bite og avgi gift, selv flere timer etter at hodet er skilt fra kroppen.

– Det er en siste innsats for å overleve, så det er veldig vanlig. De blir veldig «snappy» i dødskampen, uttalte slangeekspert Sean Bush til kanalen NBC i 2014.

Krampeanfall

Jennifer klarte raskt å få ektemannen ut i bilen, og ringte rundt for å finne ut hvor nærmeste sykehus med motgift befant seg.

SÅR: Slangekroppen lå igjen på bakken, mens Jeremy gikk for å kaste hodet. Da slo slangens biterefleks inn. Foto: Privat/GoFundMe
SÅR: Slangekroppen lå igjen på bakken, mens Jeremy gikk for å kaste hodet. Da slo slangens biterefleks inn. Foto: Privat/GoFundMe

På vei til sykehuset begynte Jeremy å miste bevisstheten og synet, og hadde små krampeanfall.

– Da han beveget seg inn og ut av bevissthet sa han; «Hvis jeg dør, så elsker jeg deg», sier Jennifer til Washington Post.

På sykehuset fikk Jeremy motgift og gikk inn i septisk sjokk. I flere dager ble han lagt i kunstig koma, og hadde også indre blødninger.

Han fikk totalt 26 doser med motgift, ifølge kona. Etter flere dager med usikkerhet, overlevde Jeremy.

Advarer andre

Nå har Jennifer startet en kronerulling for ektemannen, for å betale de kostbare sykehusregningene som har samlet seg opp som følge av hendelsen.

«Han kommer seg fortsatt fra akutt nyresvikt, som krever dialyse, og får intensiv sårpleie av hånden», skriver kona i en oppdatering denne uka.

Til Washington Post sier Texas-kvinnen at hun håper den dramatiske hendelsen kan bidra til at andre ikke opplever det samme.

– Det er vanlig for folk å ta en spade og kutte hodet til dyr som dette. Det er noe folk ofte gjør på grunn av frykt. Et sekund kan forandre alt, det er helt sikkert, sier hun.