KRIMINELLE: De populære karakterene «Piper Chapman» og «Crazy eyes».
KRIMINELLE: De populære karakterene «Piper Chapman» og «Crazy eyes». Foto: Paul Schiraldi / Netflix

Etterlengtet gladnyhet til «Orange Is the New Black»-fansen

Netflix røper endelig premieredatoen til den sjette sesongen av OITNB.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ventetiden har blitt noe lenger enn i de foregående årene, men nå avslører Netflix den etterlengtede premieredatoen.

27. juli 2018 blir 13 fengslende episoder publisert på strømmetjenesten.

OITNB-skaperen Jenji Kohan (48) vet å holde fansen på pinebenken, og hadde selvsagt skapt en nervepirrende avslutning på den femte sesongen.

Fengselsoppgjør

Noe av det siste vi så fra Litchfield kvinnefengsel var scener der flere innsatte ble geleidet inn i busser for å bli flyttet til ulike fengsler etter et blodig fengselsoppgjør.

Flere av hovedkarakterene, blant andre Piper Chapman, Alex Vause, Suzanne «Crazy eyes» Warren, Galina «Red» Reznikov og Tasha «Taystee» Jerfferson, ble sist sett hånd i hånd inne i fengselet før en eksplosjon.

– Perfekt sommerserie

TV 2s filmanmelder Camilla Laache har fulgt serien siden oppstarten i 2013, og sa i fjor at den femte sesongen var bedre enn på lenge – og trillet en femmer på terningen.

– Serien tok seg opp i sesong fem, og nå tegner det til å bli nye tider for damene i Litchfield. I følge teaseren forlater vi Litchfield fengsel, og jeg tipper det blir tøffe tak fremover, sier Laache til TV 2.

– Persongalleriet er såpass spennende og interessant at det er mye å ta av fremover, både i nåtid og tilbakeblikk. Jeg liker at vi får dypere kjennskap og bakhistorier til de vi kjenner. Det blir også spennende å se hvilke nye rollefigurer som inntar universet. Dette er den perfekte sommerserie, avslutter filmanmelderen.

I 2016 signerte Netflix en avtale om syv sesonger av den populære serien, meldte Variety for to år siden.