UT MOT NORSK PRESSE: Maria Mena, her fotografert på Costume Awards i 2017.
UT MOT NORSK PRESSE: Maria Mena, her fotografert på Costume Awards i 2017. Foto: Stella Pictures

Raste mot pressens gravide-spørsmål: – Hva om jeg ikke kan få barn?

Maria Mena (31) raste mot norsk presse etter torsdagens Elle-fest. Nå takker hun for den massive støtten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Kjære dere, jeg har holdt kjeft fordi jeg ikke har villet gi det mer oppmerksomhet men nå, i dag på rød løper fløt begeret mitt over. Nei jeg er ikke gravid og NEI, DET ER FAKTISK IKKE GREIT Å SPØRRE OM. Hva om jeg ikke kan få barn? Hva om jeg ikke vil ha barn?»

Innlegget ble postet på Instagram torsdag kveld, etter at Mena hadde forlatt den årlige festen til Elle.

Mener pressen må ta ansvar

Fredag morgen har hun lagt ut et nytt innlegg der hun takker for støtten og forklarer hvorfor hun synes dette er viktig å si i fra om.

«Dette handler nemlig ikke om meg eller kjolen min eller det å forlate en «kjendisfest» tidlig (jeg hadde planlagt å gå litt tidlig pga middagsplaner med en venn uansett btw;) Nei, dette handler om et tema som jeg vet er sårt for veldig mange! Og som vi må prate mer om, nemlig dt å plompe ut med kommentarer og spørsmål om barnløshet og graviditet i tide og utide», skriver hun.

Hun skriver videre at hun mener norsk presse bør sette en standard, og ta ansvar for å ikke stille spørsmål av personlig karakter som kan være vonde å svare på for svært mange.

«Som dere alle vet er Jeg veldig glad åpenhet og ærlighet! Og Jeg ønsker meg at flere står frem med sin historie om sin kamp om å få barn eller ikke få barn, men det må være DERES valg å stå frem isåfall. Og «in their own time!» Jeg håper virkelig vi ALLE kan lære noe av dette . Vi har alle en historie», fortsetter hun.

Takker for støtten

Hun takker også for støtten og kommentarene som har kommet siden hun la ut det første innlegget torsdag kveld.

«Først og fremst vil jeg si tusen millioner takk til alle som har likt og delt og kommentert på min forrige post. Jeg blir rørt av å se hvor mange som kan kjenne seg igjen i det jeg skrev», skriver Mena.

For et år siden ble det kjent at Maria Mena var blitt sammen med Bård Hauki (52). Dette ble også bekreftet via Menas Instagram-profil.