KONSULAT: Dette bildet viser det amerikanske konsulatet i Guangzhou. Foto: Reuters/Sue-Lin Wong
KONSULAT: Dette bildet viser det amerikanske konsulatet i Guangzhou. Foto: Reuters/Sue-Lin Wong

Nytt varsel om helseproblemer fra USAs ambassade i Kina

Den amerikanske ambassaden i Kina har sendt ut enda et varsel etter rapporter om mystiske helseplager blant ansatte ved USAs konsulat i Guangzhou.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Varselet, der amerikanere oppfordres til å oppsøke medisinsk hjelp dersom de opplever «unormale, uforklarlige fysiske symptomer», er det andre fra ambassaden på to uker.

Flere ansatte ved konsulatet i den sørkinesiske byen Guangzhou er evakuert etter å ha blitt rammet av en uforklarlig sykdom. To av de syke forteller at de ble dårlige etter å ha hørt rare lyder i leilighetsbyggene der de bodde.

En spesialgruppe er etablert for å granske saken, og det er i forbindelsen med denne granskingen at et nytt varsel nå er sendt ut.

I fjor ble 24 ansatte ved USAs ambassade på Cuba, samt deres familier som var der med dem, sendt hjem til USA etter å ha blitt rammet av symptomer «som ligner på dem man får etter hjernerystelse eller mindre hjerneskade», ifølge det amerikanske utenriksdepartementet. Flere frykter nå at det er den samme sykdommen som har spredt seg til Kina.

USAs utenriksdepartement bekrefter at flere amerikanere er evakuert, men har ikke ønsket å opplyse hvor mange det er snakk om.

Kinesiske myndigheter opplyser at de ikke har noen teori om hva sykdommen kan skyldes.

(©NTB)