Både Østfoldbanen og veien over planovergangen ble sperret som følge av påkjørselen som politiet meldte om i 15.45-tiden.

Operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt sier til Moss Avis at godstoget skjøv bilen rundt 50 meter bortover toglinjen ved nordre planovergang i byen.

– Vi har full prioritet på å få fjernet bilen og få Østfoldbanen i gang igjen, men fram til da vil det bli kaotisk i trafikken, sier Samuelsen.

Ingen kom til skade i påkjørselen, som skyldes uaktsomhet fra den kvinnelige bilføreren.

– Hun ble stående på selve toglinjen i kø da bommene gikk ned. Hun kom seg heldigvis ut, men det er helt forbudt å stå i kø på en overgang, sier operasjonslederen.

Kvinnen, som er i 50-årene og kommer fra Rygge, vil miste førerkortet, opplyser politiet.

Torsdag ettermiddag pågikk arbeidet for fullt med å få fjernet bilen, som er totalvrak etter sammenstøtet med godstoget. Politiet antyder at ryddingen vil ta noe tid.

Det jobbes nå på spreng med å få fjernet bilen, som er blitt totalvraket i sammenstøtet med godstoget.

Moss Avis opplyser om at brannmannskapet fra Moss Interkommunale brannvesen måte skjære løs bilen, da bilen satt fast i fronten på toget.

Ulykken har skapt store forsinkelser for reisende på Østfoldbanen, men klokken 17:40 meldte Bane Nor at Østfoldbanen igjen er åpen for trafikk. Derimot må reisende regne med noe forsinkelser enda.

(©NTB)

Bilen ble skjøvet 50 meter bortover sporet av godstoget.Foto: Trine Urstad / Moss Avis / NTB scanpix
Bilen ble skjøvet 50 meter bortover sporet av godstoget. Foto: Trine Urstad / Moss Avis / NTB scanpix