​Det ble remis mellom Magnus Carlsen i svart mot Maxime Vachier-Lagrave etter bare om lag tjue minutter og 17 trekk av det niende partiet i Norway Chess.

– Vi kan ikke si noe annet enn at det var en liten nedtur, sier TV 2s sjakkekspert Hans Olav Lahlum.

Det endte til slutt med andreplass i turneringen for Magnus Calrsen etter at Fabiano Caruana vant mot Wesley So. Det ga også turneringsseieren.

Carlsen sier at han «ikke var i humør» til å ta noen sjanser mot Vachier-Lagrave.

– Det var litt rart. Jeg var knapt tilbake fra skrifteboksen før han kom med remisen, så det var en litt rar inngang til partiet. Jeg satt lenge og vurderte hva jeg skulle gjøre i åpningen, om jeg skulle gå for noe skarpt eller det jeg pleier. Til slutt endte jeg utvilsomt opp med det sikre, oppsummerer Carlsen overfor TV 2.

Dermed endte det opp med at Carlsen måtte håpe på at Hikaru Nakamura, Wesley So og Fabiano Caruana spilte remis, men sistnevnte vant mot So. Dermed tok han også turneringsseieren foran Carlsen.

– Jeg er i en veldig grei situasjon. Jeg kan ikke kontrollere min skjebne i det hele tatt, så det er ingen grunn til å bekymre seg. Jeg drar på stranden. Blir det omspill, så er det supert. Hvis ikke, så tar jeg av meg hatten for den som vinner, sa Carlsen like etter han var ferdig med pariet mot Vachier-Lagrave.

Han forklarte også litt om planene framover. I november er det VM-kamp mot amerikanske Fabiano Caruana i London. Mye av turneringsplanene blir lagt opp mot det.

– Først skal jeg være hjemme i Norge og nyte resten av sommeren. Så blir det en turnering i Biel i Sveits i slutten av juli. Jeg må ha noe matchtrening foran VM, men vet ennå ikke helt hva det blir, sa Carlsen.