SJOKKERT PÅ PIZZAFEST: Ingebrigtsengutta fikk hakeslepp da de ble overumplet av en kontrollør da de var invitert på en uskyldig pizzafest i Oslo.
SJOKKERT PÅ PIZZAFEST: Ingebrigtsengutta fikk hakeslepp da de ble overumplet av en kontrollør da de var invitert på en uskyldig pizzafest i Oslo. Foto: Ruud, Vidar

Dopingjegeren kuppet guttas pizzafest

Team Ingebrigtsen fikk hakeslepp da de ankom det de trodde var en vanlig vennemiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld hadde Team Ingebrigtsen med brødrene Henrik, Filip, og Jakob en middagsinvitasjon hos tidligere løperkollega Sindre Buraas. Men middagen ble ikke helt som de hadde planlagt.

– Det var for så vidt en hyggelig middag, men det ble mest tissing og papirarbeid, ler Filip Ingebrigtsen.

– Stresset

For å gjøre en lang historie kort, så var maratonkongen, Sondre Norstad Moen, også invitert på samme middag. Han var på reise fra Italia til Oslo på tirsdag, og hadde oppgitt på meldeskjemaet at han var tilgjengelig for testing mellom 18 og 20 i Oslo. Da Norstad Moen stod i døra for å dra, dukket plutselig en dopingkontrollør opp. Og lydig som trønderen er, måtte han selvsagt ta seg tid til å avlegge en blodtest.

Forviklingene startet likevel først etter at prøven var gitt.

– Jeg var litt stresset, så jeg sa i farta at jeg hadde litt dårlig tid fordi jeg skulle på middag til Sindre Buraas, sammen med brødrene Ingebrigtsen. Da jeg sa det, fortalte dopingkontrolløren at han hadde tenkt å teste brødrene også, forteller Norstad Moen.

– Så da tilbød han seg å kjøre meg bort til middagen, mot at han kunne bli med inn å teste Henrik, Filip, og Jakob.

Kan ikke varsle

Reglene i antidopinglovverket er slik at en utøver, kan ikke varsle en annen om at testing er på vei. Så Moen kunne selvsagt ikke si fra til de andre at han hadde med seg gjester som ikke var invitert.

Sindre Buraas skjønte lite da Sondre kom med følge på døra.

– Jeg trodde kanskje det var meg han skulle teste, men jeg har jo lagt opp. Og jeg kunne heller ikke si fra til Henrik & Co. Så det er klart de ble litt overrasket da de kom inn, og så at det satt en fra antidoping Norge i sofaen, humrer Buraas.

Da brødretrioen ankom, måtte pizzaen settes tilbake i ovnen. Og guttene måtte inn og levere varene på glass før de kunne innta den hjemmelagde pizzaen.

– Vi synes selvsagt det er bra at det testes, og det er en god sak. Men der og da var det kanskje ikke det vi hadde ventet, sier Filip Ingebrigtsen.

– Er det første gangen du får ødelagt et middagsselskap av en kontrollør?

– Nei, det har skjedd flere ganger. Men bare hjemme hos meg selv. Det er definitivt første gangen jeg har blitt testet i et selskap hos en kompis, ler Ingebrigtsen.

God stemning

Ifølge Buraas steg stemningen etterhvert som overraskelsen hadde lagt seg.

– Det ble en hyggelig kveld. Og sett i ettertid er det jo en historisk middag. Man må helt til Kenya for å finne et middagsselskap der snittfarta på en 3000 meter er lavere enn det var på Torshov den kvelden, ler han.

– Alle rundt bordet er gode for tider langt under 13.20 på 5000 meter. Det må vel være unikt? spør han leende.

Sondre Norstad Moen innrømmer at han hadde litt dårlig samvittighet i etterkant, men ler når han skal oppsummere kvelden.

– Han kontrolløren fikk ikke pizza, så han måtte legge seg sulten, ler han.