TIL DORTMUND: Thomas Delaney (til venstre) går til en større Bundesliga-klubb etter en strålende sesong for Werder Bremen. På bildet jubler han for scoring med landslagskollega Christian Eriksen.
TIL DORTMUND: Thomas Delaney (til venstre) går til en større Bundesliga-klubb etter en strålende sesong for Werder Bremen. På bildet jubler han for scoring med landslagskollega Christian Eriksen. Foto: AFP PHOTO / Paul FAITH

Dansk VM-stjerne til Dortmund

Den danske midtbanespilleren Thomas Delaney har forlatt landslagstroppen for å ferdigstille en overgang fra Werder Bremen til Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Danmarks landslagssjef Åge Hareide før torsdagens trening.

– Det er en storklubb. Det er et skritt opp for Thomas. Det er ikke noe galt med Werder Bremen, og det har vært en fin klubb for Thomas, men det er et skritt opp på rangstigen, sa Hareide.

Det har lenge versert rykter om et skifte til en større klubb for 26-åringen, men forhandlingene ble satt på pause da klubbene ikke kunne bli enige om prisen på den tidligere FC København-kapteinen.

Gir noen dager fri

Hareide sier at Delaney er «glad», og nordmannen regner med at klubbskiftet også vil gagne landslaget.

– Han får enda bedre spillere rundt seg. Det er en stor klubb og en fin utfordring for ham. Jeg tror det blir bra for ham.

Hareide var ikke i tvil om at han skulle innvilge Delaney noen dager fri før VM-avreisen.

– Så kan han legge vekk de tankene når han er i Russland. Så kan han konsentrere seg om VM i stedet for å være i kontakt med sin agent på telefonen, sa landslagssjefen.

– Dyreste spiller

Etter lange forhandlinger skal Werder Bremen og Borussia Dortmund, begge i Bundesliga, angivelig ha blitt enige om en pris på 20 millioner euro, tilsvarende 190 millioner norske kroner. Det opplyser ikke-navngitte kilder i Tyskland til den danske avisen Ekstra Bladet. Stemmer summen, er Delaney Danmarks dyreste spiller.

Torsdag bekreftet Dortmund at Delaney har signert en fireårskontrakt.

– For meg er Dortmund en topp-to-klubb i Tyskland. De kjemper om titler og er i Champions League. For meg er klubben blant de ti beste i verden, så selvfølgelig er det en interessant klubb for meg, sa midtbanespilleren til Ekstra Bladet 30. mai.

Delaney er med i Åge Hareides landslagstropp når Danmark reiser til VM i Russland.

(©NTB)