TV 2 møtte carlos kaiser - fotballens største svindler

– Jeg lot som jeg var skadet og ble utvist med vilje

Løgner, mafia og orgier var en større del av livet enn fotball for den brasilianske legenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carlos Henrique Raposo er hans egentlige navn. Men han er mest kjent som Carlos Kaiser. Fotballens største svindler.

– Hvor mange mål scoret du i din karriere?

– Ikke flere enn 20, tror jeg. Jeg ville ikke være en fotballspiller, sier Carlos Kaiser til TV 2.

Spilte for de fire store i Rio
Det er vanskelig å vite hva som er sant eller ikke når man møter en profesjonell bløffmaker, men at brasilianerens karriere er unik er sikkert.

Det sies at han knapt rørte en ball, men likevel var Kaiser innom en haug med klubber i Brasil og i utlandet.

– Vasco, Flamengo, Fluminense, Botafogo, America, Bangu, El Paso Texas USA, Puebla Mexico, Louletano, Ajaccio, er klubbene Kaiser påstår han har spilt for.

Og den helt spesielle fotballspilleren klarte å svindle seg til en karriere som varte i 24 år.

– Carlos Kaiser er en mann som hadde alle muligheter til å bli en stor fotballspiller. Jeg var i store fotballklubber, men jeg ville ikke. Min mor solgte kontrakten min til en agent som tok 80 prosent av min lønn. Jeg fikk 20 prosent, men det burde ha vært motsatt. Og det vanket store bøter om jeg avsluttet kontrakten. Så jeg gjorde alt jeg kunne for ikke å spille. Jeg lot som om jeg var skadet, eller så ble jeg utvist med vilje. Alt for ikke å spille. På min tid fantes det ikke røntgen som i dag. Så det var mitt ord mot legens. Med røntgen og internett blir det vanskeligere, sier Carlos Kaiser til TV 2.

– Hobbyen min er sex
I april kom dokumentaren: "Kaiser! The greatest footballer never to play football". Der forteller Kaiser sin historie og flere brasilianske stjerner bidrar. Romario og Bebeto er blant legendene som skal ha vanket sammen med Kaiser.

– Jeg satt og så på TV og Kaiser ble presentert som en ny spiller for en klubb. Jeg kunne ikke fatte at han hadde fått seg en ny klubb, sier en lattermild Bebeto i dokumentaren.

– Kaiser er en av de mest ikoniske karakterene i fotballverdenen. Han hadde bare ett problem, ballen, sier Ricardo Rocha som spilte på det brasilianske landslaget fra 1987-1995.

– Jeg spilte ikke. Jeg scoret ikke. Jeg sparket ikke en ball. Jeg festet med den italienske statsministeren og hadde flere orgier. Hobbyen min er sex. Jeg har en sykdom som de sier at Michael Douglas også har. Jeg ble med i denne dokumentaren for å fortelle sannheten, sier hovedpersonen selv.

Lurte en mafiaboss
​Det er liten tvil om at Kaiser har opplevd en hel del i løpet av sitt liv, og til tider kunne det være farlig å være en fotballsvindler.

– Da jeg spilte for Bagu, var Casto de Andrade klubbpresident. Han var en brasiliansk mafiaboss. Jeg var skadet hele tiden, men bare på liksom. Jeg var på nattklubb dagen før en kamp og treneren ringte meg fire på morgenen. Han ringte nattklubben, det fantes ikke mobiltelefoner på den tiden. Han sa at Castor ville ha meg på benken i kampen. Etter sju minutter lå vi under 0-2 og treneren sa jeg måtte spille. Jeg begynte å varme opp og fansen ropte "din langhårete homse" og slike ting. Så jeg hoppet over gjerdet og begynte å slåss. Jeg ble utvist før jeg fikk kommet inn på banen. I garderoben fikk jeg beskjed om at Castor kom til å drepe meg, sier Kaiser til TV 2.

Carlos Kaiser klarte selvsagt å snike seg unna. Han lurte mafiabossen og skal ha endt opp med forlenget kontrakt og høyere lønn.

– Det finnes kanskje bare én Carlos Kaiser, men det finnes mange fotballspillere som bare later som. Det kan du være sikker på at finnes i Norge også, avslutter Kaiser og ler.

Se reportasje om Carlos Kaiser i videovinduet øverst