– Har alle muligheter til å bli en av verdens beste i den rollen

Sander Berge fullroses for prestasjonene i privatlandskampene mot Island og Panama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19-åringen fikk bare 45 minutter på banen i 1-0-seieren over Panama, men ble likevel utpekt som banens beste av TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen ved kampslutt.

«Bommer nesten ikke på en pasning, og får alt han gjør til å se ekstremt enkelt ut. Har noen ferdigheter som det bare er å glede seg til å se enda mer av i fremtiden», skrev Mathisen i spillerbørsen.

Etter en av mange ballgjenvinninger i første omgang, høstet den defensive midtbanespilleren store lovord av TV 2s kommentatorteam.

– Sander Berge rekker over mye. Jeg tenker på typer som Yaya Touré i glansdagene og Nemanja Matic. Det er store ord og store navn, men han har litt av det formatet, sa Øyvind Alsaker underveis i kampen.

SKADEMARERITT: 20. mai var Sander Berge endelig tilbake i spill etter en lårskade som satte ham ut av spill i sju måneder.
SKADEMARERITT: 20. mai var Sander Berge endelig tilbake i spill etter en lårskade som satte ham ut av spill i sju måneder. Foto: Åserud, Lise

– Han har alle muligheter til å utvikle seg til å bli en av verdens beste i den rollen med tanke på at han er så god i så ung alder. Han har stor forståelse, stor arbeidskapasitet, god fysikk og stor fart. Det er rett og slett en god pakke, fulgte ekspertkommentator Brede Hangeland opp.

Selvskreven på laget

Etter kampen la Mathisen frem hvilke elleve han tror blir foretrukket av Lars Lagerbäck når alvoret er i gang i september.

Der argumenterte han for at Berge er selvskreven på laget.

– Sentralt på midten er det ingen tvil – der skal selvfølgelig Berge spille. Han får alt til å se så enkelt ut. Han har en kapasitet jeg ikke har sett maken til hos en norsk unggutt, sa Mathisen.

– Ved siden av seg får han Henriksen. Så lenge de to fungerer fint, blir det Henriksen som får den plassen, la han til.

King også selvskreven

Videre tror Mathisen Stefan Johansen og Mohamed Elyounoussi kommer til å ta hver sin kant ved siden av Berge og Henriksen.

Han understreker at Rune Jarstein kommer til å stå i mål, og spår at forsvarsfireren kommer til å bestå av Martin Linnes, Kristoffer Vassbakk Ajer, Tore Reginiussen og Birger Meling. På topp mener han spørsmålet er hvem som skal spille ved siden av matchvinneren mot Panama, Joshua King.

– Der skal King selvfølgelig spille. Hvem som blir makkeren, blir interessant å følge. Det er kanskje der det er aller størst konkurranse i troppen, sa Mathisen, som mener Lagerbäcks luksusproblem utelukkende er en fordel.

– Til høsten kommer Norge til å møte lag med forskjellige måter å spille på, som spiller forskjellig borte og hjemme. Da kan de analysere, legge en plan og dytte utpå de to spissene som passer best, tilføyde TV 2s fotballekspert.