Tesla slipper stadig nye teaserbilder av den kommende kompakt-SUVen Model Y. Den skal på markedet i 2020. Og Tesla-sjef Elon Musk har sagt at den vil en
Tesla slipper stadig nye teaserbilder av den kommende kompakt-SUVen Model Y. Den skal på markedet i 2020. Og Tesla-sjef Elon Musk har sagt at den vil en "revolusjon".

Tesla-sjefen om ny el-SUV: – Ikke sikkert den får ratt

Og den blir HELT fri for skinn innvendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla er i ferd med å få dreis på produksjonen av sin nye og mer folkelige bil, Model 3. Og klarer de først det, er det mange som tror at elbilprodusenten endelig kan få økonomien på beina også.

Dermed er det også mulig å begynne å fokusere for fullt på andre ting. Som for eksempel den neste modellen som er på vei – nemlig kompakt-SUVen Model Y.

Og her virker det som om Tesla har tenkt å ta noen utradisjonelle grep – nok en gang.

Eksklusivt: Her tester Broom Tesla-nyheten

Kryptisk sitat

I forbindelse med generalforsamlingen til selskapet tidligere denne uken, slapp sjefen sjøl, Elon Musk, litt ny informasjon. Om enn via en ganske kryptisk kommentar:

– Model Y kommer ikke til å ha noe skinn innvendig. Ikke en gang på rattet. Om den i det hele tatt får et ratt.

Her sikter han trolig til at Tesla jobber mye med å gjøre bilene selvkjørende. Autopilot-systemet deres har allerede kommet langt. Kanskje tenker de en annen løsning for å styre bilen, enn det tradisjonelle rattet.

Her er et annet heller mørkt bilde av den nye modellen til Tesla.
Her er et annet heller mørkt bilde av den nye modellen til Tesla.

Bil-gigant kjøpte Model X – til overpris

Bilde

Tesla har også valgt å slippe et teaserbilde av den kommende modellen. Det er det du kan se øverst i saken. Ikke akkurat mye å bygge et inntrykk på.

Men vi kan slå fast at panseret virker ganske kort. Det kan betyr at man har jobbet mye med å gjør den innvendige plassen så godt som mulig.

Elbiler har jo ikke samme behov for å sette av plass til en motor som tradisjonelle biler.

Tesla har aldri tapt mer penger – men sjefen er offensiv

Mye som er usikkert

Model Y blir mer kompakt og rimeligere enn Model X. Mange er spent på hvordan denne bilen bli, sammenlignet med Model 3. Det har vært spekulert fram og tilbake rundt om de to skal dele plattform, uten at vi sitter igjen med et helt klart svar på hva som blir realiteten her.

Musk har tidligere gått ut og bekreftet produksjon fra 2020.

Det han derimot ikke vil si noe om, er hvor den skal bygges. Det som er helt sikkert, er at fabrikken i Fremont, California, har mer enn nok med Model 3. Så det må bli et annet sted.

To av verdens rikeste erklærer krig mot elbilen

Blir værende i styret

I forbindelse med generalforsamlingen, var det også en del aksjeeiere som ikke ville at Musk skulle fortsette som styreleder.

Det ble imidlertid ikke flertall for å endre på det. Den kreative og krevende mannen bak elbileventyret blir altså værende i sjefsstolen.

Han er nok akkurat nå mest fokusert på å få produksjonenav Model 3 til å gå knirkefritt. Sommeren og høsten blir svært viktig for økonomien til Tesla.

Uff da, Tesla, dette er ikke bra