GIR SEG: Tor Ole Skullerud er ferdig i Strømsgodset.
GIR SEG: Tor Ole Skullerud er ferdig i Strømsgodset. Foto: Tøsse, Anders

Skullerud ferdig som trener i Strømsgodset

Tor Ole Skullerud (47) har trukket seg som trener for drammenserne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Strømsgodset onsdag.

Den tidligere Molde-treneren forlater klubben på tolvteplass med bare tolv poeng på like mange kamper i år.

– Det er en nyhet man har gått og ventet på. Strømsgodset har vært en gigantisk skuffelse så langt denne sesongen. Forrige sesong ble reddet av en enormt god høstsesong. Det var umulig å kopiere, for da gikk alt Strømsgodsets vei. Med den stallen Godset har med de offensive kvalitetene, så er det egentlig uforståelig at de har tatt så få poeng, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Tor Ole Skullerud forklarer avgjørelsen om å trekke seg med svake resultater.

– Etter hvert føler jeg også på noen dårlige prestasjoner den siste tiden, en opplevelse av at spillerne ikke responderer på det jeg ønsker at vi skal stå for både fotballmessig og som lag og individer. Det har vært mitt ansvar å få oss til å se bra ut, få oss til å dra lasset sammen. Jeg kjenner at vi ikke gjør det i stor nok grad og da er det riktig for meg som leder å tre til side, sier han.

– Godt av å få inn en ny trener

Jesper Mathisen mener det er en ærlig forklaring fra Skullerud.

– Det er en ærlig sak. Han har garantert prøvd å trykke på alt av knapper, men ikke fått respons eller fått det til å fungere. Da blir det sånn at Strømsgodset har godt av å få en ny trener inn, sier Mathisen.

– Og så er det ikke sånn at jeg tror Skullerud er ferdig som trener, for han er en flink og faglig sterk fyr som er en hyggelig og bra fyr, men av og til fungerer det ikke mellom trener, spillerstall og klubb, fortsetter han.

Skullerud, som har ledet Godset i nesten to år, ledet drammenserne til fjerdeplass i fjor etter en strålende avslutning på sesongen.

– Vi har hatt noen gode opplevelser sammen, beklager at jeg ikke har lyktes med å skape flere. Jeg heier på Godset og vet det kommer til å snu nå utover høsten. Møt opp på Marienlyst og støtt laget, sier han i avskjedsmeldingen.

Erstatter ikke klar

Det er ikke klart hvem som leder Strømsgodset mot Start søndag.

– Vi jobber nå med å finne en midlertidig trenerløsning internt i klubben. Vi har en viktig kamp mot Start om fire dager og skal ha en løsning på plass i god tid før det, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens nettsider.

Start har Kjetil Rekdal på trenerbenken for første gang etter ansettelsen.

– Nå blir det spennende å se hvem Jostein Flo drar opp av hatten. Det finnes garantert spennende navn, også utenfor Norges grenser. Strømsgodset med de ressursene, supporterne, stallen og nylige historikk er en attraktiv klubb å komme til, mener Jesper Mathisen.