TATT 11 GANGER: En kjent Oslo-advokat må møte i retten etter å ha blitt tatt 11 ganger med narkotika som GHB, amfetamin og metamfetamin.
TATT 11 GANGER: En kjent Oslo-advokat må møte i retten etter å ha blitt tatt 11 ganger med narkotika som GHB, amfetamin og metamfetamin. Foto: Åserud, Lise/Scanpix

Tatt med narkotika 11 ganger:

Kjent Oslo-advokat tatt mens han gikk naken, skrek og slo rundt seg med en dildo

En advokat i Oslo må i neste uke møte i retten tiltalt for oppbevaring av GHB, amfetamin og metamfetamin og for bruk av GHB. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av ni måneder i 2017 ble han pågrepet gjentatte ganger med det flytende, narkotiske stoffet GHB, i tillegg til mindre mengder MDMA, amfetamin og metamfetamin, melder NRK.

Til sammen dreier det seg om i alt 1,66 liter GHB fordelt på elleve beslag.

Han ble også pågrepet i august i fjor etter å ha gått rundt naken, ropt og skreket på en nudistbadeplass i Oslo, mens han slo rundt seg med en dildo.

I tillegg skal han ifølge tiltalen ha revet ned gardiner og ødelagt flere gjenstander på et hotellrom.

Det siste tiltalepunktet dreier seg om forstyrrelse av alminnelig fred og orden. I tiltalen heter det at han gikk rundt i flere gater på Sandaker på formiddagen en novemberdag i fjor mens han ropte og skrek.

Rettssaken starter i Oslo tingrett neste uke.

– Han kommer til å erkjenne straffskyld, sier hans forsvarer, Vegard Aaløkken.

Advokaten ble midlertidig suspendert i november 2017.

– Han er suspendert og praktiserer ikke som advokat. Han er ikke fratatt bevillingen, men han er midlertidig suspendert, sier Aaløkken.

Det er Advokatbevillingsnemnden som har suspendert mannen i påvente av videre saksgang.