STORBRANN: Det brenner kraftig fra et luksushotell midt i London sentrum. Foto: John Stillwell/PA via AP
STORBRANN: Det brenner kraftig fra et luksushotell midt i London sentrum. Foto: John Stillwell/PA via AP

Storbrann på luksushotell i London

120 brannmenn og 20 brannbiler var på plass utenfor et luksushotell i London sentrum da det brant kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Ambulansetjenesten i London sier at de ikke har behandlet noen på stedet, men at de fortsatt vil være ved hotellet utover kvelden.

Store mengder svart røyk ble observert fra hotellet Mandarin Oriantal i Knightsbridge etter en kraftig brann. Det melder Sky News.

Metropolitan Police sier i en uttalelse at de ikke vet om det er folk som er fanget eller skadet inne på det brennende hotellet.

– Vi jobber ekstremt hardt med å få brannen under kontroll. Vi blir mest sannsynligvis her gjennom hele kvelden, sier stasjonssjef Pam Oparaocha i London-brannvesenet i en uttalelse på Twitter.

– Folk var i sjokk

Penelope Evans (50) sier til avisen at hun var på shopping på Harrods da hun oppdaget den kraftige, svarte røyken.

– Jeg så all den svarte røyken, den dekte alt og lukten var forferdelig. Det var som at folk var i sjokk, og alle begynte å forlate bygningen, sier Evans til The Mirror.

Ifølge avisen skal popstjernen Robbie Williams være blant gjestene som ble evakuert fra luksushotellet. I en video kan man se superstjernen gå nedover branntrappene på hotellet.

I videoen, som ble publisert på Instagram av en gjest, kan man se Williams vise en tommel opp når han kommer trygt ned på gaten.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, melder Sky News.

Startet på taket

CNN skriver at brannen skal ha startet på taket. Hotellet sier selv i en uttalelse at det er en brann på hotellet, men at situasjonen er under utvikling.

De første meldingene om brannen kom inn like før klokken 16.00. Brannmannskapet i London sier at årsaken til brannen foreløpig er ukjent. Røyken kan sees fra store deler av byen.

Vitner på stedet sier at store mengder aske faller ned fra himmelen, skriver RT News.

Nylig pusset opp

Ifølge nyhetsbyrået har luksushotellet nylig blitt pusset opp for 185 millioner pund. Dette inkluderer nye soverom, fellesareal, restauranter og et nytt spa.

Området hotellet ligger i er kjent for sine mange luksushoteller og eksklusive butikker, slik som Harvey Nichols og Harrods.