Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kom beskjeden om at Fredrik Skavlan forlater NRK til fordel for TV 2.

I et intervju med TV 2 Nyhetskanalen onsdag, nekter den populære programlederen for at overgangen handlet om penger.

Digitalt hjem

– Helt ærlig, samtalen som handlet om penger var over på ett minutt. Det handlet heller om hvordan vi skal få Skavlan til å funke om fem år. For meg handlet det ikke om penger, det handlet om å finne rett løsning slik at programmet går oppover, og ikke nedover, sier han.

Programlederen trekker frem viktigheten av å finne et digitalt hjem for programmet sitt som hovedargument.

– Vi mener det stoffet vi produserer passer godt i en digital verden. Jeg ser det bare på moren min som er 83 år. Hun koser seg med å velge hva hun vil se, og det var hun som kom til meg å sa at det er litt gammeldags at du må vente på den gjesten du vil se, sier Skavlan.

Hele befolkningen

På spørsmål om hvorfor den digitale satsingen ikke var mulig i NRK, svarer Skavlan at de har opplevd at kanalen sin nettprofil har en tydelig ungdomsprofil.

– NRK har hatt stor suksess med programmer som SKAM. De har en ung innretning, men vi ønsker å nå hele befolkningen, sier programlederen.

– Hvordan skal du klare å nå alle?

Da er det viktig at vi har en god blanding. Vi må ha den aldrende idrettsstjernen med folkelig appell, vi må ha den gale professoren, den unge fantastiske popstjernen og den kontroversielle politikeren, sier Skavlan.

– Godt av å bli utfordret

Skavlan blir en del av TV 2 sin fredagssatsning sammen med kjente konsepter som Idol og Senkveld, og kommer på luften i midten av september. Programlederen sier at han har godt av å bli utfordret når programmet blir vist på ny kanal.

– Vi kommer til å bli mindre, men det har jeg godt av. Vi har vært utrolig privilegert som har hatt så mange seere, men det betyr ikke at vi skal jobbe mindre nå som vi bytter kanal, forsikrer den folkekjære programlederen.