I april 2014 ble en mann funnet død på et hotellrom i Dronningens gate i Kristiansand. Politiet vil tiltale en 42 år gammel kvinne for dette drapet og for et drap som fant sted i 2002.
I april 2014 ble en mann funnet død på et hotellrom i Dronningens gate i Kristiansand. Politiet vil tiltale en 42 år gammel kvinne for dette drapet og for et drap som fant sted i 2002. Foto: NTB Scanpix

Politiet vil tiltale syvbarnsmor for drap

Politiet har avsluttet etterforskningen mot en 42 år gammel kvinne i Kristiansand som er siktet for ha drept faren sin og en tidligere samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen ble tirsdag varetektsfengslet i åtte nye uker, og i kjennelsen står det at det er realistisk at det blir rettssak i september eller oktober i år, skriver VG.

Politiet vil ikke kommentere saken overfor avisen, men av fengslingskjennelsen tirsdag går det fram at saken er ferdig etterforsket.

Sjubarnsmorens forsvarer, advokat Olav Sylte, sier klienten nekter straffskyld, og at han avventer Riksadvokatens vurdering av bevisene.

– En kan ikke se at det i det hele tatt er tale om drap for noen av dødsfallene, sier Sylte til VG.

Døde på hotellrom

Syvbarnsmoren ble pågrepet 26. september i fjor og er siktet for drapet på sin 52 år gamle far i 2002 og sin 67 år gamle samboer i 2014. Hun har under etterforskningen vært gjennom en tvungen rettspsykiatrisk observasjon.

I tre og et halvt år forut for dette forsøkte politiet å finne ut hva som skjedde på First Hotel i Kristiansand mellom 5. og 6. april i 2014, da samboeren ble funnet død.

Søndag 6. april i 2014 fant hotellsjefen en 67 år gammel mann død i sengen. På nattbordet lå tabletter strødd utover. Det ble konkludert med at han døde av forgiftning. TV 2 er kjent med at det ble funnet rester av sovemedisin i blodet hans – dette er samme medisin som ble funnet på rommet.

Prøvde å ta ut penger

TV 2 vet at kvinnen, som i september ble pågrepet, har sagt at hun var på hotellrommet. Hun skal også ha forsøkt å ta ut penger med avdødes kredittkort, uten å lykkes.

I 2002 ble den drapssiktede kvinnens far funnet død i boblebadet hjemme hos seg selv. Den da 52 år gamle mannens helsetilstand hadde ikke vært god, og basert på hvordan han ble funnet, konkluderte både legen som ankom og politiet med at mannen hadde dødd som følge av et illebefinnende.

Han ble aldri obdusert.

I forbindelse med etterforskningen av dødsfallet i 2014 fikk politiet flere indikasjoner på det de mener er bevis for at den siktede kvinnen også tok livet av sin far 12 år tidligere.