TV-PROFIL OG BLOGGER: Anne Brith Davidsen har vært en del av TV 2-dokuserien Bloggerne de siste tre sesongene. Til høsten er hun klar for sin fjerde sesong.
TV-PROFIL OG BLOGGER: Anne Brith Davidsen har vært en del av TV 2-dokuserien Bloggerne de siste tre sesongene. Til høsten er hun klar for sin fjerde sesong. Foto: Espen Solli/TV 2

Bloggerne-Anne Brith fjerner barna fra bloggen

Toppbloggeren Anne Brith Davidsen (43) har bestemt seg for at barna ikke lenger skal være en del av hennes blogg og sosiale medier.

Anne Brith Davidsen (43), som er kjent fra TV 2-dokuserien «Bloggerne», har tatt et valg om å skjerme sine barn fra hennes blogg og sosiale medier-kontoer.

I et blogginnlegg skriver hun at dette er noe hun har tenkt på lenge, og at hun nå har bestemt seg for at barna ikke skal være en del av bloggen lengre.

Davidsen har fire barn i alderen seks til 14 år. De siste årene har de vært en stor del av hennes blogg, som har omtrent 10.000 daglige lesere.

Derfor tok hun valget

I blogginnlegget skriver Davidsen at en av årsakene er at hun ikke ønsker at barnas prestasjoner skal være noe som diskuteres blant mennesker som ikke kjenner dem.

«Nå som barna begynner å få seg jobber, velge skoler, utmerke seg på områder i livet, skal de få lov til å gjøre det uten at jeg forteller om det. Og uten at andre diskuterer det», skriver hun.

Til TV 2 utdyper Davidsen hvorfor hun har tatt dette valget nå:

– Barna utmerker seg på forskjellige områder, og det har kommet en del spørsmål om dørene åpnes lettere for mine barn enn andre barn. Jeg som mor vet at det er mye jobbing bak barnas prestasjoner. De skal få lov til å være gode på sine områder uten at andre mennesker skal dra dem ned, sier Davidsen til TV 2.

Kritikk

Bloggeren erkjenner at hun stadig får kommentarer som omhandler barna hennes og deres innsats i idrett og på skolen. Hun har også opplevd at fremmede mennesker har kontaktet barnas idrettslag for å informasjon om dem, forteller hun.

– Det er greit at mine valg blir diskutert, men jeg vil ikke at barnas og deres valg i livet skal preges av hatere, sier hun.

TV 2 har tidligere skrevet om at Davidsen har blitt sjikanert av lesere, og hun har vært åpen om at hun har mottatt mye kritikk av sine følgere.

Sletter bilder

Det var derimot ikke tilbakemeldinger fra leserne som fikk henne til å bestemme seg for å skjerme barna.

– Det er ikke tilbakemeldinger fra leserne som er årsaken, men dette er noe jeg har kjent på selv. Fra høsten skal jeg gå en ny vei med bloggen, og da kjenner jeg at det blir riktig å ikke dra barna med i den merkevaren, sier Davidsen.

Hun ønsker foreløpig ikke å utdype hva som skal skje med bloggen til høsten.

I blogginnlegget skriver Davidsen at hun kommer til å fjerne de fleste bildene av barna som hun har delt på bloggen, Facebook og Instagram.

Bloggen kommer nå til å fokusere på hennes liv, skriver hun.

«Nå som jeg skal gå nye veier, tror jeg at det er best å gjøre det uten barna. Dere skal få ta del i livet mitt, mine tanker om forskjellige temaer, men det som skjer i deres liv forblir privat», skriver hun i blogginnlegget.

– Vil ikke forsvinne helt

Til TV 2 utdyper bloggeren at barna ikke vil forsvinne helt fra bloggen og hennes sosiale medier-kontoer.

– Jeg vil ikke dele detaljer om resultater på skolen og i idrett, vår familiesituasjon og hvem som skal begynne på hvilke skoler. Men jeg kommer ikke til å slutte helt å skrive om barna. Der vi baker eller er på tur, og det faller seg naturlig, så vil jeg skrive om dem og dele noen bilder, sier hun.

Ifølge Davidsen vil også barna være med på sidelinjen i dokuserien Bloggerne, hvor hun vender tilbake i den niende sesongen til høsten.

Angrer ikke

Bloggeren forteller at hun ikke angrer på noe hun har delt i løpet av sin bloggkarriere.

Davidsen har blogget i nærmere åtte år. Det som startet som en bakeblogg, utviklet seg etter hvert til en livsstilsblogg med omtrent 10.000 daglige lesere.

– Vi har alle erfart denne tiden som utrolig positiv, men det har vært en prosess. Det jeg delte for tre år siden på bloggen, ville jeg aldri delt i dag, sier hun.

Nå råder hun andre bloggere til å ikke eksponere sine barn i sosiale medier.

– Jeg tror at flere bloggere gjør lurt i å ta en ny vurdering på dette. Basert på egne erfaringer endrer jeg nå retning når det kommer til dette temaet, sier Davidsen.

.