BESTSELGER: Kondomeriet opplever en stor etterspørsel etter anale sexleketøy.
BESTSELGER: Kondomeriet opplever en stor etterspørsel etter anale sexleketøy. Foto: Colourbox

Analsexbølge i Norge: – Salget av leketøy har steget betraktelig

– Nordmenn er blitt frekkere med årene, ifølge Kondomeriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kondomeriet har nylig lansert årets sommerpakker i butikk og på nett. Til deres store overraskelse er det ikke den typiske «singelpakken» eller «kjærestepakken» som selger best.

Det er «analpakken».

– Vi har solgt anale leketøy i mange år, men salget av den type leketøy har steget betraktelig de to siste årene, forteller Dortha Berge, presseansvarlig i Kondomeriet.

I 2016 gjennomførte Kondomeriet, i samarbeid med Norstat og Brand Cognition, en landsdekkende undersøkelse. Der kom det fram at halvparten av nordmenn har prøvd analsex. Det er grunn til å tro at tallet kommer til å stige etter det som ser ut til å bli den heteste sommeren på lenge.

Tanken på det forbudte

Berge forteller til TV 2 at de opplever at nordmenn blir stadig mer lekne, og at de tør å prøve ut nye ting. Særlig Fifty Shades-bølgen har vært en stor inspirasjon for mange.

ØKNING: Presseansvarlig i Kondomeriet, Dorthea Berge, spår en leken sommer i vente. Foto: Privat
ØKNING: Presseansvarlig i Kondomeriet, Dorthea Berge, spår en leken sommer i vente. Foto: Privat

– Det handler nødvendigvis ikke om bondage, men analsex er fortsatt forbundet med det forbudte, noe som gjør det ekstra spennende for mange.

Og det kan tyde på at mange av kundene er førstegangsprøvere.

– Vi ser at økningen har vært størst blant de mer uskyldige analpluggene. Dette kan tolkes som at det er flere og flere som ønsker å prøve analsex for første gang.

Stor etterspørsel

Kristin Gabrielsen er eier og daglig leder av Dildodama.no. I tillegg til å drive nettsalg, reiser hun og kollegene sine Norge rundt med sine erotiske homeparties. Også hun kan bekrefte at analsex er blitt svært populært.

– Analsex er høyt oppi dagen hele tiden. På homepartiene er det dette temaet som alltid blir samtaleemne.

Dildodama.no skriver jevnlig blogginnlegg på sine nettsider. Gabrielsen kan fortelle at innleggene som omfatter analsex er det som leser absolutt best.

– Folk vil vite mer om det ettersom det finnes så lite info. Vi erfarer at veldig mange er redde for å prøve det. Det kan både være fordi noen anser det som unaturlig, eller på grunn av en dårlig opplevelse fra ungdomstiden.

Og dersom du som leser dette er nysgjerrig, har Gabrielsen et par tips:

– Svært få vet at tarmen er laget for å suge opp fuktighet. Riktig glidemiddel er derfor svært viktig. Jenta åpner seg også mer jo kåtere hun blir, så prøv det gjerne ut i slutten av akten. Da er hun både mer avslappet og stimulert. Da tar det kanskje ikke så lang tid før hun reiser avgårde.

Best sex på ferie

Sommervarmen påvirker både humøret, sexlysten og energien vår. Sexolog og forfatter, Gro Isachsen, erfarer at mennesker har best og mest sex når de er på ferie. Det er det flere grunner til.

– Man ser hverandre mer. Vi får mer tid til kjærtegn og lek. Vi kobler også ut de kjedelige hverdagene på ferie og er mer avslappet.

Også sosiale settinger kan øke sexlysten, ifølge Isachsen.

– Når man treffer flere mennesker, øker også pirringen. Lite klær setter i gang tanken om sex. For de single er sommeren en fin mulighet til å møte nye mennesker på.

ØKT SEXLYST: Sexolog og forfatter, Gro Isachsen, hevder at mennesker har best og mest sex på ferie.
ØKT SEXLYST: Sexolog og forfatter, Gro Isachsen, hevder at mennesker har best og mest sex på ferie. Foto: Holm, Morten/ scanpix

En leken sommer i vente

Isachsen råder alle til å komme seg ut å prøve nye ting denne sommeren.

– Finn nye steder og bruk gjerne naturen. Finn en holme et godt stykke fra de andre og kos dere. Vi nordmenn er jo verdensmestere i utesex.

Og når man først er ute på tur, er det bare å ta i bruk de hjelpemidlene vi har fra før.

– De fleste har med seg solkrem eller sololje når de er ute. Dette kan fint brukes som ren massasjeolje og lignende.

Kondomeriet spår en bra sommer.

– Sommeren er høytid hos oss. Med engang solen titter fram ser vi at tallene øker. Vi kan allerede se på tallene at dette blir en riktig leken sommer rundt om i landet, avslutter Berge.