– Ser ut som «GTA»

Soldat stjal panservogn – utløste voldsom politijakt

En amerikansk soldat stjal et pansret personellkjøretøy og raste gjennom bygater og ut på en motorvei. Politijakten varte i over én time.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spikermattene som politiet i delstaten Virginia vanligvis benytter for å stanse stjålne kjøretøy, var til liten nytte denne gang.

I stedet kunne ikke politiet gjøre annet enn å legge seg på hjul bak beltekjøretøyet, som har en maksfart på 65 kilometer i timen. Politijakten gikk gjennom bygater, der soldaten kjørte på rødt lys, med hylende sirener bak seg.

– Dette er GALSKAP! Noen har stjålet et stridsvogn-lignende kjøretøy fra Fort Pickett og kjørte det nettopp forbi leiligheten vår, skriver Twitter-bruker Parker Slaybaugh , som til daglig er kommunikasjonssjef.

Han publiserte en videosnutt som mest av alt minnet om en scene fra et dataspill i Grand Theft Auto-serien, der man skaper kaos ved å stjele kjøretøy og stikke av fra politiet.

– Ærlig talt, dette minner meg om Grand Theft Auto der panservogner kjører gjennom sentrum av byen. Det er surrealistisk, sier et vitne ved navn Kayleigh til den lokale fjernsynsstasjonen WWBT.

Politibetjent Keeli Hill i delstatspolitiet sier at kjøretøyet ikke var utstyrt med våpen. Det var blitt tatt fra nasjonalgardens base og kjørte på en hovedvei i retning delstatshovedstaden Richmond.

Politiet stengte avkjøringer fra motorveien. Til slutt stanset soldaten kjøretøyet og overga seg, opplyser Hill.

(©NTB)