LUKSUSHOTELL: Capella Hotel er kjent for luksus og privatliv. Hotellet ligger på øya Sentosa i Singapore. Foto: Capella Singapore/Reuters
LUKSUSHOTELL: Capella Hotel er kjent for luksus og privatliv. Hotellet ligger på øya Sentosa i Singapore. Foto: Capella Singapore/Reuters

Her skal møtet mellom Trump og Kim holdes

Donald Trump og Kim Jong-un skal etter planen møtes på Capella Hotel i Singapore den 12. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det planlagte toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

Det var lenge usikkert om møtet faktisk ville finne sted, men i forrige uke bekreftet Trump at han skal møte den nordkoreanske lederen den 12. juni. Dette vil bli første gang en sittende amerikansk president møter en nordkoreansk leder.

Nå er det også avgjort hvor de to etter planen skal møtes.

Møtes på luksushotell

Det er Trumps pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders som i en Twitter-melding skriver at møtet skal holdes på Capella Hotel på øya Sentosa Island i Singapore.

– Singapore-møtet mellom USAs president og leder Kim Jong-un vil bli holdt på Capella Hotel på Sentosa Island. Vi takker våre singaporske verter for deres gjestfrihet, skriver Sarah Huckabee Sanders.

Navnet Sentosa betyr forøvrig fred og ro på malayisk.

Møtet skal etter planen holdes klokken 09 lokal tid, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP). Donald Trump håper å sikre en atomavtale med Nord-Korea, og målet er å få Nord-Korea til å gi opp sitt atomprogram. Trump har imidlertid uttalt at dette neppe er mulig å få til i løpet av ett enkelt møte.

FEM STJERNER: Capella Hotel har fem stjerner. Foto: Capella Singapore/Reuters
FEM STJERNER: Capella Hotel har fem stjerner. Foto: Capella Singapore/Reuters

Fem stjerner

Sentosa er en liten øy som ligger sør for hovedøya i Singapore, og er blant annet svært populær blant turister. Foruten en lang sandstrand og en rekke hoteller, ligger også fornøyelsesparken Universal Studios Singapore på øya.

Ifølge CNN er det mange påfugler på øya, og man kan også se disse på hotellet hvor Trump og Kim skal møtes.

Capella Hotel har fem stjerner, og er i følge AP kjent for luksus, upåklagelig service og gode muligheter for privatliv. To av hotellets bygninger er fra 1880-tallet og er tidligere blitt brukt av britiske offiserer som var stasjonert på øya.

GAMMELT: To av hotellets bygninger er fra 1880-tallet. Foto: AP Photo/Yong Teck Lim
GAMMELT: To av hotellets bygninger er fra 1880-tallet. Foto: AP Photo/Yong Teck Lim

Hotellets rom har utsikt mot Sørkinahavet, og hotellet har to presidentsuiter.

Arbeidene med å få hotellet klart til toppmøtet er allerede godt i gang. Tirsdag kveld fikk blant annet fasaden et nytt lag med maling, i tillegg ble også røde løpere rullet ut ved hotellets to innganger, ifølge AP. Ekstra sikkerhetstiltak er naturligvis allerede på plass.

Tidligere er også Sangri-La Hotel blitt vurdert som en mulig lokasjon for toppmøtet. På dette hotellet ble toppmøtet mellom Kinas president Xi Jinping og Taiwans president Ma Ying-jeou arrangert i 2015.