KNIVSTIKKING: Krimteknikere på åstedet med blodrester i gata etter at to menn i 20-årene er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt knivstukket ved Haugenstua i Oslo.
KNIVSTIKKING: Krimteknikere på åstedet med blodrester i gata etter at to menn i 20-årene er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt knivstukket ved Haugenstua i Oslo. Foto: Junge, Heiko/Scanpix

Mann pågrepet etter knivstikking i Oslo

Politiet bekrefter at ytterligere én person har blitt pågrepet tirsdag kveld i forbindelse med knivstikkingen på Haugenstua natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn i 20-årene ble fraktet til sykehus etter knivstikkingen på Haugenstua, og en 16 år gammel gutt ble siktet for hendelsen.

Nå opplyser politiet til TV 2 at en mannlig gjeringsperson til er pågrepet i en væpnet aksjon på Lindeberg tirsdag kveld.

– Vi har hatt en pågripelse i forbindelse med knivstikkingen på Haugenstua. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller operasjonsleder Tor Grøttum til TV 2.

Mannen ble pågrepet utenfor leiligheten det ble aksjonert mot.

Politiet valgte å bevæpne seg i aksjonen ettersom den pågrepne hadde vist både motivasjon og kapasitet til å bruke kniv, men Grøttum sier at det ikke ble ansett å være noen trussel mot politiet.

De to mennene som ble sendt til sykehus etter knivstikkingen skal ikke være kritisk skadet. Politiet fikk først melding om hendelsen klokken 01.15 natt til tirsdag.

Politiadvokat Eindride Kjørre opplyste tidligere tirsdag at politiet ikke hadde noen flere mistenkte etter hendelsen, men at de jaktet flere gjerningspersoner.

Mandag kveld var det også en knivstikking i Sofienbergparken. Der har en person blitt pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en mann i 20-årene ble knivstukket.

Det var flere vitner til den hendelsen, og tre gjerningsmenn ble observert løpende vekk fra lekeplassen dere knivstikkingen fant sted. Også der kan det komme flere pågripelser, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem i seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.