Ærlig King: – Jeg er veldig annerledes

Joshua King legger ikke skjul på at han skiller seg ut på det norske landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Panama på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 18.50 onsdag.

Joshua King startet på benken, og hadde et svært godt innhopp borte mot Island lørdag.

Men til tross for at det kun var en treningskamp, klarte ikke Bournemouth-spissen å skjule skuffelsen over benkingen i intervju med TV 2 etter kampen.

Se høydepunktene fra Island-seieren i videovinduet øverst.

Han har også vært klar på at han ikke er fornøyd med situasjonen i Bournemouth, hvor han må spille annenfiolin i angrepet, til tross for at han er en av Eddie Howes mest betrodde menn.

Uvanlig og unorsk, vil kanskje noen mene, og det er egentlig Joshua King ganske tilfreds med.

– Jeg er veldig annerledes. Jeg er meg selv, om andre liker det, bryr jeg meg ikke om. Man kan si at jeg er veldig unorsk. Jeg flyttet ut da jeg var seksten, så mentaliteten min er ganske annerledes enn andre her i gruppen, det må jeg være ærlig å si, sier en åpenhjertig King til TV 2.

– Jeg tror det er litt av grunnen til at jeg aldri har kommet tilbake til Tippeligaen, selv om jeg har sittet på benken i Bournemouth. Jeg har bitt tenna sammen, og nå sitter jeg med over hundre Premier League-kamper under beltet.

Under intervjuet står den tidligere Manchester United-spilleren iført caps og gull- og perlekjeder. Nylig kom han tilbake fra nok en ferietur til Los Angeles, vel dokumentert på Instagram.

– Jeg liker fashion og stil, sier han.

FASHION: – Jeg liker fashion og stil, sier Joshua King. Foto: Instagram.
FASHION: – Jeg liker fashion og stil, sier Joshua King. Foto: Instagram.

– Jeg tror at hvis du spør alle på laget om hvem som er annerledes i gruppen, så vil 99,9 prosent peke ut meg. Det vet jeg. Jeg er fra Romsås, og tilbake i tiden så var det ikke så lett, med mindre man var god i fotball. Jeg kommer fra en helt annen verden enn de fleste av gutta her, og det er ikke sikkert alle forstår meg, men igjen, jeg forstår ikke alle andre heller.​

– Men LA... Jeg tipper noen av de andre også har vært i LA. Man kan være helt «norsk nordmann» og reise til LA og kose seg. ​

– Jeg forventer alltid å spille

Selv om han kaller seg unorsk utenfor banen, har han et stort ønske om å spille med flagget på brystet. Første sjanse kommer allerede onsdag på Ullevaal mot VM-klare Panama. Da forventer King å være tilbake i Lars Lagerbäcks startoppstilling.

– Jeg forventer alltid å starte så lenge jeg er frisk og leverer på klubblaget. Jeg forstår at når det er treningskamper så er det ikke like mye å spille for, annet enn at han vil drille forskjellige spillere og partnerskap, men jeg håper å starte på onsdag.

Det gjør du vel?

– Jeg vet ikke. Vi er fem spisser her.

26-åringen innrømmer overfor TV 2 at det har vært en utfordring å finne rollen sin under Lagerbäck.

– Jeg må tilpasse meg. Vi spiller en helt annen fotball i Bournemouth. Her er det mer ett lag. Jeg har også gått glipp av femti prosent av samlingene etter at Lars tok over, så jeg føler definitivt at jeg må endre meg når jeg kommer på landslaget.

– Hvordan da?

– Han vil at vi skal ligge høyt to spisser tett sammen. Jeg er glad i ball, og når jeg ikke får den så blir jeg utålmodig og begynner å vandre litt, og det vil han ikke ha noe av.

Lagerbäck fornøyd med King

Lars Lagerbäck selv virker imidlertid ikke å bekymre seg over sin taletrengte spisstjerne.

Under tirsdagens pressekonferanse fikk Lagerbäck spørsmål om han skulle ønske at spissen var mer positiv i sine uttalelser.

– Jeg har ingenting imot at han uttaler seg om sin skuffelse over å bli benket. Det syns jeg man må få lov til, så lenge han ikke lar det gå utover gruppen. Da er det ikke noe problem for meg.

– Nå leser jeg ikke alt i media. Jeg syns han var veldig flink før kampen sist. Han gikk rundt og pushet de andre spillerne. Internt har jeg ikke sett noe som tyder på at han er et irritasjonsmoment, sier Lagerbäck.​​