SER IKKE SLIK UT: Conchita Wurst har endret på «looken». Slik så hun ut da hun representerte Østerrike i Eurovision for fire år siden.
SER IKKE SLIK UT: Conchita Wurst har endret på «looken». Slik så hun ut da hun representerte Østerrike i Eurovision for fire år siden. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Eurovision-vinneren er nesten ikke til å kjenne igjen

Conchita Wursts (29) nye hår- og skjeggfarge gjør artisten nesten ugjenkjennelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Conchita Wurst, hvis opprinnelige navn er Thomas Neuwirth, fikk internasjonal oppmerksomhet da sangeren representerte Østerrike og vant Eurovision Song Contest i 2014 med låta «Rise Like a Phoenix».

Årsaken til all oppmerksomheten, både hyllest og hat, var at artisten har valgt å være nøytralt-kjønnet.

Endret stil

Hun bar en gullkjole like bra som hvilken som helst annen kvinnelig deltaker i Eurovision, hadde langt gyllenbrunt hår og sminket ansikt. Det eneste som skilte Wurst fra de andre kvinnelige deltakerne utseendemessig, var det fyldige skjegget.

Nå har Wurst forandret litt på stilen.

NY LOOK: Conchita Wurst har endret hårfarge. Her avbildet på rød løper for arrangementet «Life Ball». Foto: Stella Pictures
NY LOOK: Conchita Wurst har endret hårfarge. Her avbildet på rød løper for arrangementet «Life Ball». Foto: Stella Pictures

Det lange mørke håret og det matchende skjegget er nå blitt blondt. Hun har dessuten klippet en fyldig lugg.

De nye bildene er tatt for tre dager siden, da sangeren gjestet «Life Ball» i Wien, det største Europeiske veldedighetsarrangementet til støtte for HIV- og AIDS-rammede.

Åpen om HIV-diagnose

I vår sto sangeren frem som HIV-positiv i et innlegg på Instagram. Årsaken til åpenheten var at en eks-kjæreste truet med å offentliggjøre det mot Wursts vilje.

Ifølge BBCs oversettelse av innlegget, skriver 29-åringen at det er bedre å være åpen om diagnosen selv enn at noen andre avslører det.

– Jeg håper å gi andre mot, og få andre til å så opp mot stigmatiseringen av folk som gjennom egne eller andres handlinger har blitt smittet med HIV, skriver artisten videre.

Wurst opplyser samtidig om at hun har hatt diagnosen i flere år, og på grunn av god og regelmessig behandling er ved god helse i dag.

– Jeg er sterkere, mer motivert og frigjort enn noensinne. Takk for din støtte, avslutter hun innlegget.