HØYE KRAV: Cristiano Ronaldo jubler for scoring mot Villarreal. Til høyre er Gareth Bale, en annen med usikker fremtid i klubben. Foto: REUTERS/Heino Kalis
HØYE KRAV: Cristiano Ronaldo jubler for scoring mot Villarreal. Til høyre er Gareth Bale, en annen med usikker fremtid i klubben. Foto: REUTERS/Heino Kalis

– Dette er Ronaldos svimlende lønnskrav

33-åringen krever en kraftig lønnsøkning for å bli værende i Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo satte full fart på spekulasjonene rundt Real Madrid-fremtiden etter Champions League-finalen.

– Det har vært fint å spille i Madrid, og i løpet av de neste dagene vil jeg komme med et svar til fansen. De har alltid vært på min side, sa Ronaldo like etter kampslutt.

Men en avklaring om klubbfremtiden er ennå ikke kommet. Nå avslører spanske medier hvor mye penger som skal til for at portugiseren blir værende.

Forhandlingsklimaet skal ikke være det beste mellom partene, og ifølge Sport krever 33-åringen en kraftig lønnsøkning.

For øyeblikket tjener Ronaldo omlag 23 millioner euro i grunnlønn per sesong. Klubben skal være villig til å øke utbetalingen til 30 millioner euro, men stjernens krav skal være på hele 40 millioner euro. Det vil si omtrent 381 millioner kroner.

Ifølge France Football tjente Ronaldo totalt 904 millioner kroner i 2017/18, men den summen inkluderer også bonuser og markedsinntekter. Det var kun Lionel Messi som tjente mer med sine 1.2 milliarder kroner i inntekter.

Ifølge Sport skal Real Madrid skal være villige til å selge Ronaldo dersom han ikke er fornøyd i klubben. Klubbpresident Florentino Perez har tidligere vist at han ikke lar seg skremme av Ronaldos lønnskrav, og at klubben kun vil tilby betingelser de selv føler er rettferdige.

Ronaldo har nå tilsluttet seg den portugisiske VM-troppen for å lade opp til mesterskapet. Der er Spania, Marokko og Iran gruppemotstandere for laget som vant EM i 2016. 33-åringen noterte seg for 44 mål på 44 klubbkamper i 2017/18-sesongen.

Portugal - Spania ser du på TV 2 og TV 2 Sumo fredag 15. juni kl. 20.