SKUTT OG DREPT: Aqeel Shahzad ble skutt og drept inne på denne Shell-stasjonen på Ensjø i august 2012.
SKUTT OG DREPT: Aqeel Shahzad ble skutt og drept inne på denne Shell-stasjonen på Ensjø i august 2012.

NRK: Mann dømt til 19 års fengsel for bestillingsdrap

En norskpakistaner er dømt til 19 års fengsel for bestillingsdrapet på Aqeel Shahzad på Ensjø i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En portugiser er dømt til 11 år for gjennomføringen av selve drapet. I tillegg er to andre menn dømt til 13 og 16 år for tilrettelegging og planlegging av drapet. Det var NRK som først omtalte dommen.

Både forsvareren til portugiseren og statsadvokaten har betegnet drapet som en ren henrettelse.

Aktor i saken, statsadvokat Kristin Røhne, la ned påstand om 19 års fengsel for 31-åringen de mener bestilte drapet. Hun la ned påstand om fengsel i 14 og 17 år for de to som var tiltalt for medvirkning.

Den 39 år gamle portugiseren erkjente straffskyld for overlagt drap da rettssaken startet.

Påtalemyndigheten la ned påstand om tolv års fengsel for mannen, men tingretten nøyde seg med elleve år.

Offeret var 31 år gamle Aqeel Shahzad, en kjent person i Oslos kriminelle miljø. Han ble skutt og drept på Shell-stasjonen på Ensjø 13. august 2012.

Flyktet inn på stasjonen

Shahzad befant seg sammen med et annet gjengmedlem på bensinstasjonen for å møte en person i forbindelse med kriminelle forretninger.

Etter hvert kommer en Skoda personbil kjørende. Den er påsatt spanske skilter og kjøres den 39 år gamle portugiseren, som har med seg våpen.

Portugiseren går ut og begynner å skyte mot Golfen som gjengmedlemmene sitter i. Det oppstår panikk og begge flykter ut av bilen.

Det ene gjengmedlemmet, en nå 32 år gammel mann, kommer seg i sikkerhet bak noen containere på utsiden av bensinstasjonen. Shahzad løper inn på stasjonen.

Barrikaderte skyvedørene

Der forsøker han desperat å barrikadere skyvedørene. Shahzad drar frem fryseren der isen oppbevares, han forsøker å sette avisstativer i veien, men det er nytteløst.

Like etterpå går skyvedørene opp, og gjennom dem kommer portugiseren. Han har på seg en caps og drar på seg en hette idet han passerer overvåkingskameraet. Han løsner tre skudd. Ett treffer låret til Shahzad, de to andre treffer brystet. Shahzad dør kort tid etterpå.

Overvåkningsbildene viser at portugiseren løper ut av stasjonen og tilbake til Skodaen sin. Han råkjører fra Ensjø og blir borte for politiet i flere år. Hele episoden er over på rundt ett minutt.