PÅ TV: Markus Henriksen og Håvard Nordtveit må se VM fra sofakroken slik som oss andre.
PÅ TV: Markus Henriksen og Håvard Nordtveit må se VM fra sofakroken slik som oss andre. Foto: Roald, Berit

Dette er de norske landslagsspillernes VM-favoritter

TV 2 har spurt et knippe norske landslagsspillerne om hvem de tror vinner VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sett opp ditt eget lag og spill VM-manager her

Lars Lagerbäck har fått fart på det norske landslaget, og er i ferd med å bygge forventinger før Nations League og EM-kvalifiseringen.

Norge skal dessverre ikke delta i fotball-VM som sparkes i gang i Russland torsdag 14. juni. Men de norske spillerne kommer likevel til å følge mesterskapet klistret foran TV-skjermen, i likhet med store deler av det norske folk.

Men hvem tror de vinner?

Håvard Nordtveit:

– Jeg tror kanskje det kommer en underdog og tar hele greien. Men Tyskland er et mesterskapslag og er vanskelige å slå. De har slitt litt den siste tiden, men når det står noe på spill, så er det som om de slår på en bryter.

– Det skal bli kjekt å kunne ha en kamp rullende og gå på TV-en uansett hvilken dag det er.

Alexander Sørloth:

– Jeg holder en knapp på Argentina. Hvis de får i gang det offensive spillet sitt så ser de fryktelig farlige ut med Messi i spissen. Men Tyskland er jo som et maskineri, og jeg holder dem som nummer to for de gjør det godt i hvert mesterskap.

– Jeg gleder meg veldig. Det skjer jo bare hvert fjerde år, så da må man følge med godt. Det blir mange kamper og kanskje en ikke altfor happy kjæreste, sier Sørloth med et smil.

Tarik Elyounoussi:

– Jeg tror «Die Manschaft» vinner. Jeg har et par kompiser der også som jeg har spilt sammen med tidligere. Og så har jeg bodd i Tyskland i tre år, og kjenner måten de jobber på. Det er disiplin og hardt arbeid som gjelder. De har vunnet tidligere og vet hvordan det er å være i en finale. Det var ville tilstander i Heidelberg da de vant sist, og det regner jeg med at det blir i år igjen.

Bjørn Maars Johnsen:

– Akkurat nå ser det ut til at Argentina og Tyskland blir for gode, men jeg vil likevel sette pengene mine på Spania. Min forlovede er spansk, så jeg har ikke noe valg. Jeg må gå for Spania, men forhåpentligvis kan vi heie på Norge i Qatar.

– Vi er skuffet over at vi kun skal se på, ikke spille selv.

Markus Henriksen:

– Det er vanskelig. Jeg må innrømme at det hadde vært artig med enten Brasil eller Argentina. Jeg føler at noe sånt hadde vært stas. Det er artig fotball, det er helt mottsatt av det jeg bidrar med, men det er artig å se på.

Slik sendes fotball-VM på TV 2 og NRK

Sigurd Rosted:

– Det må bli mitt nye land Belgia. Jeg håper i hvert fall det, det hadde vært kult.

– Hvorfor vinner Belgia VM?

– De har en enorm bredde. Og veldig mange klassespillere med masse x-faktor. Det er et veldig spennende lag. Det er en vrien nøtt å sette opp det laget der.

Ola Kamara:

– Den er tøff altså. Jeg håper på Argentina. Jeg vil at Messi skal få løfte det trofeet.

– Mitt andre lag har egentlig vært Frankrike, så jeg kommer til å heie mest på dem. Men jeg tror på Argentina. De har kommet langt i de fleste mesterskap, og så tror jeg de er ganske sugne på å revansjere den finalen mot Tyskland fra sist VM.

Rune Almenning Jarstein:

– Jeg har troen på Tyskland. Det er et mesterskapslag, men jeg har enda mer troen på at det blir en overraskelse. Hvem vet jeg ikke. Det er bare noe som sier meg at det blir en underdog. Det hadde jo vært gøy.

– Men hvis Tyskland skulle vinne så kan vi i hvert fall forsvare det 0-6-tapet i kvaliken til en viss grad. Jeg heier litt på dem, jeg må innrømme det.​