Politimannens metode for å stoppe kjeltringen, førte til at han mistet jobben

Politimannens handling ble fanget på kroppskameraet hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En politibetjent fra Georgia i USA har fått sparken etter at han kjørte på en mann som han skulle arrestere med patruljebilen sin.

Flere amerikanske medier melder om hendelsen, deriblant Fox News og USA Today.

Politiet i Athens-Clarke i Georgia har publisert en video fra kroppskameraet til politimannen Taylor Saulters, som viser hendelsen som skjedde fredag.

Se video øverst i saken.

– Etter å ha gått gjennom politibetjentens kroppskameraopptak og alle andre fakta og omstendigheter i denne saken, ble arbeidsforholdet hans avsluttet, skriver politiet på Facebook.

Kjørte etter ham

Påkjørselen skal ha skjedd mens politimannen Saulters og hans partner var på patrulje. De skal ha oppdaget 23-åringen Timmy Patmon, som hadde fått utlyst en arrestordre mot seg fordi han hadde brutt vilkårene for en prøveløslatelse.

Da politibetjentene nærmet seg Patmon, sprang han sin vei. Den ene politibetjenten skal ha fulgt etter mannen til fots, mens Saulters ble værende i bilen.

Saulters kjørte etter mannen og prøvde å avskjære ham, men traff et skilt. Ved andre forsøk traff politibetjenten mannen, beskriver Fox News.

Fortvilte vitner

På videoen, som er fanget med kroppskameraet til politibetjenten, kan man se at Patmon blir kastet opp på panseret av bilen da han blir truffet.

De to politibetjentene er raske med å pågripe mannen, som ligger skadet på bakken.

Videoen fanger også opp mennesker som var vitne til påkjørselen, som roper til politibetjenten og spør hvorfor han kjørte på mannen.

– Jeg tok han med bilen min, det er derfor de roper, kan man høre Saulters si i videoen.

Etterforsker saken videre

Politiet opplyser på Facebook at mannen som ble påkjørt ikke ble hardt skadet, men fikk flere blåmerker. Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset, ble han fraktet til et lokalt fengsel.

Patmon er siktet for å ha brutt vilkårene for en prøveløslatelse og for å hindre en politibetjent å gjøre sitt arbeid.

Ifølge lokalavisen Athens Banner-Herald var politimannen Saulters nyutdannet, og han fullførte politiutdanningen for mindre enn ett år siden.

Avisen skriver at det ennå er uklart om politibetjenten vil bli siktet for hendelsen, men de skriver at politiet skal etterforske saken videre.