Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Panama på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag kl. 19.00!

Midtstopper Håvard Nordtveit har gjort sine saker bra under Lars Lagerbäck. Hoffenheim-spilleren bar kapteinsbindet i bortekampene mot Slovakia og Makedonia i fjor høst.

Han imponerte også mot Albania og Island, men det har ikke alltid vært like lett å være Håvard Nordtveit på landslaget.

Kritikerne har hevdet at han presterer bedre på klubblaget enn på landslaget.

Det stempelet håper Nordtveit at han nå slipper.

– Det har ordnet seg litt. Jeg har klart å gjøre det samme i kamp som på trening. Det har vært veldig deilig å vise at jeg kan spille gode landskamper også. Det har fungert bra under Lars, sier han til TV 2.

Nordtveit har ikke vært bortskjemt med spilletid i Hoffenheim denne sesongen, men mot slutten av sesongen fikk Nordtveit mye tillit hos trener Julian Nagelsmann. Klubben endte sesongen på en sterk 3. plass.

– Gleder meg til VM
​Nagelsmann sverger til en trebackslinje, noe som passer Nordtveit bra. Det viktigste er uansett å få spilletid. Selvtilliten har Nordtveit dratt med seg inn på landslaget.

– Jeg er komfortabel på stopperplassen. Det er ganske likt som der jeg spiller i klubblaget. Kombinasjonen av at jeg trener der hver dag og spiller kamper er best, forteller han.

Etter Panama-kampen venter roligere dager for Nordtveit. De skal han blant annet bruke til å se VM.

– Jeg gleder meg veldig til VM. Det skal bli kjekt å sette på tv'en og ha en kamp rullende i bakgrunnen uansett hvilken dag det er, smiler stopperen.

Tror på VM-underdog
Fra sofakroken får han blant annet se lagkompisen Andrej Kramaric i aksjon.

– Kramaric er i gruppe med Island, så det blir spennende å se, sier han.

27-åringen har spilt i Tyskland store deler av karrieren. Han tror det blir vanskelig å slå mannskapet til Joachim Löw, men Nordtveit åpner opp for at en underdog vil gå til topps i VM.

– Jeg tror en underdog kanskje tar hele greien, men Tyskland er et mesterskapslag og blir vanskelig å slå. De har slitt litt de siste fem kampene, men de skrur på når det står noe på spill. Likevel blir det en underdog, gliser han.