TRE PÅ RAD: Turguiden fikk hakeslepp da tre menn hadde tenkt samme tanke til nøyaktig samme tid.
TRE PÅ RAD: Turguiden fikk hakeslepp da tre menn hadde tenkt samme tanke til nøyaktig samme tid. Foto: Trolltunga Active

Plutselig gikk alle tre ned på kne samtidig

Hvis du går med gifteplaner og vil ha et originalt frieri, bør du ikke dra hit ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jostein Soldal har jobbet som turguide på Trolltunga siden 2009, og har vært vitne til mange frierier i løpet av sin karrière på fjelltoppen.

– Vi hører veldig ofte applaus, og da er det som regel et frieri, forteller Soldal til TV 2.

Fire frieri på to dager

Tirsdag 22. mai skjedde det derimot noe han aldri før hadde opplevd.

– Da den første gikk ned på kne var det ikke noe uvanlig. Så kom det et kjærestepar til, og da flira vi og spøkte med at han sikkert også skulle fri. Og det gjorde han jo, sier Soldal, og fortsetter:

– Så kom det en tredje mann og gjorde akkurat det samme. Det var veldig spesielt.

Turguiden forteller at en annen kvinne hadde blitt fridd til på akkurat samme sted dagen før. Alle frierne og deres utvalgte kvinner var amerikanere – og heldigvis svarte alle «ja».

Det var Hardanger Folkeblad som først omtalte hendelsen.

– Vi dro hjem med fire nyforlovede par i en gruppe på 30 turister. Alle som fridde hadde planlagt dette mange måneder i forveien, og ingen kjente til hverandre. Det er veldig moro og utrolig kjekt, sier Soldal.

Tredobling av turister

Det var vært en tredobling av turister som vil besøke den verdenskjente fjellutspringen mai i år, i forhold til fjorårets mai-måned.

– Hvor ofte er det frierier på Trolltunga?

– Det har blitt veldig vanlig, og skjer nesten hver eneste dag i høysesongen. Vi har mange artige episoder med turister som har planlagt noe spesielt i lang tid.