Avslører veien videre

Skam-skuespilleren Iman Meskini er snart ferdig med førstegangstjenesten. Nå avslører hun veien videre.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På avslutningsfesten for Skam avslørte Meskini at hun skulle inn i militæret. Et valg som kom overraskende på mange.

– Det var noe jeg hadde veldig lyst til før Skam. Så ble det jo mye lettere når det ble allmenn verneplikt for jenter også. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, noe som gjør at du utfordrer deg selv på godt og vondt. Det er en fin arena for å lære mer om deg selv og andre.

– Redd jeg var diva

Til tross for kjendisstatusen ble hun ikke behandlet annerledes av de overordnede i forsvaret.

– Det som har vært veldig fint med militæret har vært at så fort du har på deg uniformen er du som alle andre der. Du er først og fremst en soldat. Hvem du var før eller hvor du skal videre spiller på en måte ikke så stor rolle. Den du er der og da er det som gjelder.

Men for medsoldatene hennes trengtes det litt tilvenning å skulle jobbe sammen med selveste «Sana».

– De har innrømmet i ettertid at de var veldig nysgjerrige på meg. De var redd for at jeg var diva og sur sånn som Sana. Men når man skal være på samme sted et år så blir de tvunget til å bli kjent med meg som Iman, og ikke som Sana.

Ble irritert da hun ble kalt Sana

Selv om medsoldatene nå vet forskjellen på Iman og Sana, betyr det ikke at andre fans tenker så mye på det når de ser henne.

– Jeg er jo ansiktet til Sana. Da blir det naturlig at de tenker på Sana når de ser meg. Det er noe man venner seg til. Jeg snur meg like mye når noen roper Sana som når de roper Iman.

Hun inrømmer at selv om hun ikke har noe problem med dette nå, har det ikke alltid vært like lett.

– I starten var det litt irriterende, spesielt i sesong én. Men det var da jeg så på Sana-karakteren som litt annerledes enn meg selv. Ikke nødvendigvis på religionen og verdiene man har, men væremåten, klesstilen og hun hadde jo sine issues.

– Så når folk kalte meg Sana tenkte jeg bare at det er jo ikke meg. Men etter hvert som vi gikk igjennom sesongene hjalp det meg å vite forskjellen på hva som er meg og hva som er Sana. Så dersom jeg hører at noen roper Sana etter meg nå vet jeg hvem jeg er og hvem hun er.

Ikke tilbake til skjermen

Selv om hun trivdes med å spille karakteren har hun ikke noen umiddelbare planer om å komme tilbake på skjermen.

– Akkurat nå har jeg ikke noe skuespill-greier på gang. Litt fordi det var veldig nytt – jeg hadde jo aldri drevet med skuespill før Skam. Så det var veldig mye på en gang, og jeg er fortsatt i en prosess der jeg tar det innover meg. Så jeg tar en liten pause, men hva som skjer i fremtiden vet jeg ikke. Jeg tok jo rollen som Sana på grunn av selve karakteren. Jeg synes det var så kult at det skulle være en muslimsk karakter med i en serie, sier hun.

Men selv om rollen var både viktig og kul, var det ikke alt en dans på roser. Meskini er klar på at rollen som Sana var ganske utfordrende å spille til tider.

– Sana har også en annerledes personlighet enn min egen. Jeg hadde heller ikke skuespillererfaring fra før, og jeg kunne ikke helt den «skru av og på-teknikken». Kroppen tror jo på at du er sint når du spiller sint. Det blir en berg-og-dal-bane av følelser, men jeg lærte enormt mye av det. Det er en mer krevende jobb enn det ryktes, sier hun.

Samtidig som Meskini spilte i Skam startet hun på en bachelor i Midtøsten-studier med arabisk ved Universitetet i Oslo. Til høsten blir hun fulltidsstudent.

– Det skulle egentlig bare være et årsstudium, men det var så gøy, forteller hun.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook