NY VOKALIST: Mirjam Omdal stepper inn som tredje bandmedlem i D'Sound sammen med Kim Ofstad (t.v) og Jonny Sjo.
NY VOKALIST: Mirjam Omdal stepper inn som tredje bandmedlem i D'Sound sammen med Kim Ofstad (t.v) og Jonny Sjo. Foto: Kristian Dale

The Voice-Mirjam overtar for Simone i D'Sound

Simone Erikrud (47) slutter som vokalist i D'Sound. Inn kommer Mirjam Johanne Omdal (27).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag slipper D'Sound ny singel. Denne gangen uten vokalist Simone Eriksrud (47).

Mandag melder Eriksrud at hun slutter i D'Sound etter over 20 år som bandets vokalist. Hun opplyser samtidig at hun legger musikkarrièren på hylla.

Ny vokalist

Bassist Jonny Sjo (49) og trommeslager Kim Ofstad (48) fortsetter i bandet og tar med seg et nytt tilskudd bak mikrofonen. Det er 27-åringen Mirjam Johanne Omdal, som flere TV-seere kjenner fra fjorårets The Voice-sesong, som stepper inn for Eriksrud.

Simone gjør det klart at hun er positiv til at bandet lever videre uten henne.

– Jeg heier på dem av hele mitt hjerte. Jeg vil alltid digge og beundre den musikken de skaper sammen, og heier også på Mirjam som de er så heldige å ha fått med på laget på de nye låtene. Jeg er takknemlig for at D’Sound skal fortsette å gi folk fredagsfølelsen – også uten meg, sier Eriksrud i en pressemelding fra plateselskapet DaWorks.

Bandet ble dannet i 1993, og ga ut sitt første album «Spice of Life» i 1997. Året etter vant de Spellemannspris i kategorien «Beste popgruppe» med albumet «Beauty Is a Blessing». I 2017, for å markere 20-årsjubileet for debutalbumet, ga de ut sin siste singel «If You Don't Know» med Simone som vokalist.

Vemodig å miste Simone

Både Sjo og Ofstad synes det er svært vemodig at Eriksrud slutter.

– Jeg er beæret over å fått lov til å spille i band med Simone i så mange år. Vi spilles igjen i himmelen om ikke før, sier Ofstad i samme pressemelding.

TRIO: Kim Ofstad, Simone og Jonny Sjo i 1998.
TRIO: Kim Ofstad, Simone og Jonny Sjo i 1998. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er et tap at Simone slutter, jeg synes hun er en av de beste låtskriverne og vokalistene vi har her i landet. Hun skriver ekte og ærlige låter som berører og jeg kommer til å savne å skrive sammen med henne, sier Sjo i samme pressemelding.

Til TV 2 sier Sjo at de har visst om at Simone ikke ønsket å fortsette en god stund.

– Det var et slag i ansiktet. Når en av dine beste venner sier «Jeg har ikke lyst til å drive med musikk mer», så er det jo tungt. Det var så vanskelig å forstå. Samtidig må man respektere hverandre både som venner og kolleger, sier Sjo.

Simone ønsker ikke å kommentere saken utover pressemeldingen som ble sendt ut.

Ny energi

Nå ser bandmedlemmene fremover, og gleder seg over å ha fått Omdal på laget.

– Hun er en utrolig energisk og livslysten jente. Vi gutta er jo godt etablerte, og trenger friske ideer, og det bidrar Mirjam med. Vi kunne ikke fortsatt med dette uten at vi hadde funnet noen som vi digga og som hadde energien som skulle til, sier Sjo til TV 2 og legger til:

– Hun er et fyrverkeri!

Omdal selv sier at hun ikke er opptatt av å skulle erstatte Simone, men finne sin egen «sound».

– Jeg prøver å ikke tenke på at jeg skal ta over for henne. Hun er utrolig flink, og synger helt annerledes enn meg. Jeg må tenke at jeg skal fylle mine egne sko, og ikke hennes. Det er en ny tid for D'Sound nå, sier Omdal til TV 2.

– Et skikkelig sjokk

Samarbeidet ble til etter at Mirjam og Jonny møttes under innspillingene av The Voice. Da Mirjam gikk ut i semifinalen, var ikke Jonny sen med å ta kontakt. Den helt spesielle forespørselen snudde Omdals tilværelse på hodet.

– Det kom som et skikkelig sjokk! Han ringte meg et par dager etter at konkurransen var over, og jeg husker jeg satt på flytoget på vei til Kenya. Jeg ble helt satt ut, og visste ikke hvem jeg kunne si det til, sier hun entusiastisk til TV 2.

Mirjam sa selvfølgelig ja, og resten av turen besto i å høre på D'Sounds låter.

Flere nye låter

Dermed ble det til at Mirjam, Sjo og Ofstad jobbet sammen i studio denne våren, og på fredag slipper de sin første singel «It's Just Me» sammen.

– Vi håper jo på at det blir en sommerhit, for vi har lagd låta ganske sommerlig. Satser på at det er mange som liker den, sier Omdal.

Til høsten slipper de de singel nummer to – «Join Me In My Head».

Mirjam synger også i et annet band, «Bae Louie», som allerede var etablert før The Voice-deltakelsen. 27-åringen medgir at det blir mye å gjøre, men at det skal gå fint.

– Det blir jo travelt, og det blir en del å holde styr på, men når man først har gitt ut en låt, kan man surfe litt på det en stund. Vi skal nok ikke jobbe oss ihjel, sier hun.

Lørdag 16. juni holder D'Sound sin aller første konsert med ny vokalist i Molde. Dette vil bli første gang fansen hører de to første singlene deres live.