Ylva Fuglerud er det nye stjerneskuddet som får sin TV-debut i dramaserien «Kielergata».
Ylva Fuglerud er det nye stjerneskuddet som får sin TV-debut i dramaserien «Kielergata». Foto: TV 2

kielergata:

16 år gamle Ylva skrytes opp i skyene: – Hun er et funn

– Jeg har drevet med teater, men har aldri vært på et filmsett før, sier Ylva til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2s nye dramaserie Kielergata har premiere i oktober, og er allerede solgt til flere land.

En av skuespillerne i thrillerdramaet på TV 2 er 16 år gamle Ylva Fuglerud. Hun får mye skryt for sin debutrolle.

– Jeg har nesten ikke gjort noe skuespill før, jeg har kun gjort litt reklame og det er det. Det var veldig gøy å få denne rollen og det er veldig moro å spille mot Thorbjørn Harr, sier Ylva til TV 2.

Harr (44) skryter av Ylva som spiller stedatteren hans, Sofie.

– Ylva er et funn og det er så gøy å jobbe med henne. Når jeg ser hun spiller ut rollen sin tenker jeg : «Så enkelt skal man gjøre det!» Det er gøy når man blir inspirert av folk som aldri har gjort det før, sier Thorbjørn Harr til TV 2.

Regissøren

Patrik Syversen er en erfaren regissør og har laget syv spillefilmer, blant annet Rovdyr (2008), Hjelp, vi er i filmbransjen (2011) og Det som en gang var (2016). Kielergata er hans første tv-serie som regissør og han kom på ideen til Kielergata sammen med kompisene Jesper Sundnes og Stig Frode Henriksen.

Premisset for serien er et lite sted hvor det viser seg at mange av menneskene som bor i Kielergata har en mørk fortid, men alle forsøker å leve så normale liv som mulig.

– Vi vil at det skal oppleves så vanlig som mulig, at man skal kjenne seg igjen i problemstillingene. Alle mennesker forsøker å være vanlige og oppføre seg riktig i sosiale settinger. Det er det denne serien handler om, bare at noen av karakterene ikke har rent mel i posen og er mer ekstreme enn oss «vanlige» folk, sier Patrik Syversen til TV 2.

Sjangerløs serie

Det er mange sterke karakterer i serien, og serien er veldig karakterdrevet. Forventningene før premieren til høsten på TV 2 er stor blant skuespillerne.

Andrea Bræin Hovig spiller kona til Jonas (Thorbjørn Harr), og håper på en sesong to.

JONAS: Thorbjørn Harr under opptak på til Kielergata. Foto: Goran Jorganovich/TV 2
JONAS: Thorbjørn Harr under opptak på til Kielergata. Foto: Goran Jorganovich/TV 2

– Det jeg liker så godt med Kielergata er at den en uspesifikk når det gjelder sjanger. Man vet ikke helt hva man får og det var derfor jeg ville være med på dette. Her er vi innom mange sjangere og det er gøy, sier Hovig .

Hovedrollen spilles av Harr, som har gjort suksess på teaterscenen, og i filmer som «Reprise» og «Birkebeinerne». Etter suksessen i «Vikings», ble han også castet til å spille i den nye TV-serien «Younger», hvor han blant annet spiller mot Hollywood-stjernen Hilary Duff (30).

– Dette er det beste jeg har lest

Nå er det Kielergata som gjelder og 44-åringen spiller hovedrollen som Jonas. Han har stiftet familie i den søvnige småbyen Slusvik – også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her er alt fryd og gammen, ingen gjør en flue fortred. For Jonas, med sin mørke fortid, er dette det perfekte skjulested.

– Når jeg leste manuset tenkte jeg at dette er noe av det beste jeg har lest i norsk TV noengang. Jeg tror vi har laget noe meget bra her, og det kjennes veldig godt ut. Dette er litt anderledes, tøft og morsomt, så jeg tror folk kommer til å like det. Det er alvor og et brokete galleri, så det er gøy å lede ann dette, avslutter Harr til TV 2.