SYNGER JULEN INN: Mariah Carey skal holde julekonsert i Stavanger.
SYNGER JULEN INN: Mariah Carey skal holde julekonsert i Stavanger. Foto: Don Emmert / AFP

Mariah Carey (48) kommer til Norge

Artisten kommer til Stavanger for å synge julen inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To år etter at hun gjestet Norge sist, i Oslo Spektrum, kommer Mariah Carey (48) tilbake til Norge. Denne gangen skal hun sørge for julestemning for siddisene. Det melder Stavanger Aftenblad.

– En legende

Konserten er en del av hennes «All I Want For Christmas Is You Tour», og holdes 30. november i Sørmarka Arena i Stavanger.

– Mariah Carey er et ikon, en legende, et pop-fenomen og en fantastisk liveartist, så gå for all del ikke glipp av muligheten til å høre henne synge julen inn i Stavanger. Dette blir en kveld med høy gåsehudfaktor, skriver arrangøren i en pressemelding.

Før konserten i Spektrum i 2016, var det 18 år siden sist hun var i Norge. Den gang sto gullstrupen på Nobelkonsert-scenen i Nationaltheateret.

Nyttårs-fadesen

Det har ikke alltid gått like bra på alle liveopptredener Carey har hatt. Mange husker nok nyttårs-fadesen fra 2016, da artisten skulle synge inn det nye året på Times Square i New York. Carey skulle fremføre en av sine aller største hits «Emotion» fra 1991, men det gikk aldeles ikke som planlagt.

Mens playback-musikken spilte, endte Carey med å snakke i stedet for å synge. Planen var å mime, men da opptaket ikke ble spilt av som ventet, lot hun rett og slett være å prøve å synge over musikken.

Året etter fikk Carey et nytt forsøk, og denne gangen gikk det heldigvis mye bedre. For å ønske 2017 velkommen, sang hun 90-tallshitene «Vision of Love» og «Hero».

Åpen om psykisk lidelse

I et intervju med People i april i år, fortalte sangstjernen for første gang om at hun i 2001 ble diagnostisert med bipolar lidelse.

– Inntil nylig levde jeg i fornektelse og i isolasjon, og i konstant frykt om at noen ville avsløre meg, sa Mariah Carey til nettstedet.

Årsaken til at hun til slutt valgte å stå frem med sykdommen, var for å fjerne fordommene rundt den psykiske lidelsen.

Til People sa Carey også at hun ikke vil la lidelsen verken definere eller kontrollere livet hennes lenger.

– Jeg tar medisiner som virker å være ganske bra. Den gjør meg ikke for trøtt, trist eller noe sånt. Å finne den rette doseringen er det som er viktigst.