Manchester United bekrefter: Enig om overgang for Fred

ENGLAND NESTE: Fred, her fra privatlandskampen mot Kroatia på Anfield. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
ENGLAND NESTE: Fred, her fra privatlandskampen mot Kroatia på Anfield. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
Fred (25) er på vei til Manchester United.

Manchester United og Sjakhtar Donetsk er enige om en overgang for brasilianske Frederico Rodrigues de Paula Santos, populært bare kalt Fred.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

I den korte meldingen står det at en ny pressemelding vil komme når tiden er inne.

Dermed er det trolig kun formaliteter som gjenstår før Fred kan posere i United-trøyen.

25-åringen kommer fra den ukrainske klubben Sjakhtar Donetsk. Britiske medier spekulerer i en overgangssum på omlag 575 millioner kroner.

– Man får litt vann i munnen
​​TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller lar seg begeistre av overgangen.

– Jeg har sett Fred en god del. Man får litt vann i munnen. Han ser ut som en veldig, veldig god spiller. Han kan spille i flere forskjellige midtbaneroller, både defensivt og lengre fremme. I Mourinhos system er det kanskje indreløperrollen som passer best, sier TV 2-eksperten.

Stamsø Møller trekker frem hans driblekvaliteter som en av brasilianerens styrker.

– Han er veldig god på å drible. Kanskje ikke like god som Tottenhams Mousa Dembélé, men han har lignende dribleferdigheter. Det er veldig vanskelig å ta fra ham ballen. I tillegg er det en spiller som kan dra opp tempoet, og det trenger Manchester United, sier Stamsø Møller.

– Mye mer mobil og bedre teknisk
​Etter fem sesonger i Shakhtar står midtbanespilleren med 156 kamper og 14 mål. Brasilianeren kom til klubben fra Internacional i 2013. TV 2-eksperten tror Fred vil kunne gjøre en stor forskjell på Uniteds midtbane.

– De siste sesongene har United-midtbanen har hatt spillere som Michael Carrick, Ander Herrera, Marouane Fellaini og Scott McTominay. Fred er mye mer mobil og bedre teknisk enn disse spillerne. Jeg tror det skal mye til for at dette ikke blir en god signering, sier TV 2-eksperten.

Nå venter VM-spill for den ferske Premier League-spilleren. I søndagens privatlandskamp mot Kroatia på Anfield fikk Fred et kort innhopp. Totalt står brasilianeren med åtte A-landskamper.

– Det er selvsagt en stor forskjell på ukrainsk liga og Premier League, men den overgangen er det flere som har taklet bra.

Har vært dopingutestengt
​Men brasilianerens karriere har ikke bare bestått av oppturer. Under Copa America i 2015 testet Fred positivt etter en dopingtest. Grunnen var funn av stoffet hydroklortiazid, et stoff som ble forbudt av WADA grunnet dets evne til å skjule bruken av ytelsesfremmende stoffer.

Fred ble opprinnelig utestengt fra all fotball i ett år, men etter at saken ble anket til CAS, endte det med en kortere straff. Den fire måneder lange straffen ble ferdigsonet i juli 2017.

Lik TV 2 Sporten på Facebook