SPRER SEG: Brannen i Skien har mangedoblet seg de siste timene og er ute av kontroll. Brannen vil trolig ta flere dager å slukke.
SPRER SEG: Brannen i Skien har mangedoblet seg de siste timene og er ute av kontroll. Brannen vil trolig ta flere dager å slukke. Foto: Theo Aasland Valen

Skogbrann ved Skien under kontroll

Skogbrannen ved Nisterudbrua i Skien er sent søndag kveld under kontroll. Det kan imidlertid ta lang tid å få slukket brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er skog og terreng på Vindmyråsen i nærheten av Nisterudbrua som er i brann, og rundt klokka 19 var om lag 30 mål skog og kratt i brann, ifølge Varden.

Brannen spredte seg kraftig søndag kveld, og røyken fra området er synlig på lang avstand.

Klokken 22.30 meldes det at brannen ved Nisterudbrua er under kontroll.

Sivilforsvaret er kalt ut for å bidra, og også politiet og Røde Kors har mannskaper på stedet.

Solslyng

Bane NOR melder at det er dekket en rekke tilfeller av solslyng på stekningen mellom Skien-Nordagutu. Bratsbergbanen er derfor stengt inntil videre.

Bane NOR og personell fra brannvesenet skal holde vakt i gjennom natta.

– Det er vanskelig å få kontroll på en skogbrann med dette været, sier oppdragsleder Tommy Eriksen fra Sørøst politidistrikt til NRK. Han sier slukningsarbeidet kan vare i flere dager.

Vurderte evakuering

Det meldes om vanskelige slukkeforhold, ettersom det er bratt og ulendt terreng i området. Et brannhelikopter ble derfor rekvirert til stedet i 17-tiden. Rundt klokken 18 ble enda et helikopter satt inn i slukkearbeidet.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bebyggelse. I 17-tiden sa politiet ifølge Varden at de vurderte å evakuere fire boliger ved Nisterud stasjon som følge av røyken fra skogbrannen.

Ved 19-tiden var ingen evakuert, men politiet har informert beboerne om at veien vil være sperret sørover inntil videre, og at det kan bli røykfylt i området.

Stengt vei

Fylkesvei 44, Valebøveien, er stengt inntil videre på grunn av røyken.

– Vi ber bilister i området ta hensyn til dette, melder politiet.

BaneNor melder på Twitter at de bistår med brannvogn og mannskap i slukkingsarbeidet, ettersom brannen er i nærheten av Bratsbergbanen.

Politi- og brannvesen fikk melding om brannen litt før klokken fire søndag ettermiddag. Årsaken er foreløpig uklar.

(©NTB)