Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roveteranen skal egentlig ikke konkurrere internasjonalt i år, men i helgen var han likevel tilbake i manesjen. Ifølge NRK var Hoff opptatt med eksamen på legestudiene. Dermed trengte dobbeltfireren en vikar.

Reserven Tufte ble hentet inn. Sammen med Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Helvig rodde han den norske båten inn til en plass på pallen i årets første verdenscupregatta.

– Jeg ville gjerne ha med Olaf. Han trenger en nærhet til verdenseliten, selv om han egentlig ikke ville konkurrere internasjonalt i år, sier landslagssjef Johan Flodin til NRK.

Den norske kvartetten lå bakpå i starten, og halvveis hadde de bare avansert opp til femteplass. Men etter 1500 meter lå dobbeltfireren som nummer tre i feltet, og Tufte og co. klarte å holde på pallplassen.

De var i mål på 5.41,65. Finalen ble vunnet av Storbritannia (5.38,86), mens Tyskland (5.39,13) ble nummer to.

– Han satte opp en bra rytme, og fikk med seg de sterke mennene bak i båten. Han løftet båten, og vi må si at vi traff bra denne helgen, sa Flodin om Tuftes innsats.

Tufte skal etter planen være tilbake på den internasjonale scenen for fullt fra neste sesong.

– Nå skal det bli deilig å komme seg hjem og tenke over dette. Å ro med disse gutta har vært en stor inspirasjon for en gammel gubbe som meg. De kastet loss og ga gass helt til mål, sa Tufte til NRK etter helgens «vikarjobb» i Serbia.

Sjanseløse

I den norske dobbeltsculleren fikk Kristoffer Brun og Are Strandli det tøft i søndagens A-finale. De endte sist på sjetteplass.

Duoen var nummer fire i feltet etter 500 meter, men derfra og ut greide ikke nordmennene å holde tritt med de fem øvrige båtene. Brun og Strandli var i mål på tiden 6.16,33. De var fem sekunder bak Romania på nest sisteplass.

Litauen vant finalen. Dovydas Nemeravicius og Saulius Ritter rodde vinnerbåten inn til 6.08,29.

Borch i B-finale

Strandli tok i fjor et hvileår, men denne sesongen er han tilbake som Bruns makker. I 2013 vant de VM-gull sammen i lettvekt dobbeltsculler. Tre år senere tok de OL-bronse i den samme båtklassen.

Lørdag rodde Ask Jarl Tjøm inn til fjerdeplass i lettvekt singlesculler. Han var litt over fem sekunder unna en pallplass i Serbias hovedstad.

Kjetil Borch ble nummer tre i B-finalen i singlesculler. Han ledet etter 500 meter, men var deretter nede på fjerde- og femteplass etter 1000 og 1500 meter. Til slutt kjempet han seg inn blant de tre beste med tiden 6.51,11. Totalt endte Borch på 9. plass.