Capitals to seirer unna Stanley Cup-trofeet

Alexander Ovetsjkin og Jevgenij Kuznetsov sto fram og gjorde hvert sitt mål i 3-1-seieren over Vegas Golden Knights i den tredje finalekampen i Stanley Cup.

NÆRMER SEG TRIUMF Alexander Ovetsjkin scoret da Washington Capitals vant natt til søndag norsk tid. Foto: Rob Carr

Det var klubbens første hjemmeseier i en NHL-finale på 20 år. Capitals leder 2-1 sammenlagt etter tre kamper. Det betyr at laget er to seirer unna å vinne Stanley Cup for aller første gang.

18.000 hjemmepublikummere kom til lørdagens kamp med store forventninger. De ble ikke skuffet.

Etter bare et drøyt minutt ble Russlands superstjerne Ovetsjkin spilt gjennom av sin landsmann Kuznetsov, men Marc-André Fleury i Vegas-buret fikk opp en arm og reddet skuddet. Det var likevel bare et tidsspørsmål før Ovetsjkin kom til å score.

Var usikker

Tidlig i midtperioden fikk han til slutt nettsus på en retur. Det var russerens 14. mål i sluttspillet.

Kuznetsov pådro seg en armskade i den forrige finalekampen i Las Vegas. Han var derfor et usikkert kort, men han ble spilleklar og skjøt inn 2-0-målet etter drøyt 33 minutter.

Vegas Golden Knights øynet håp da Tomas Nosek reduserte til 1-2 tidlig i tredje periode. Tsjekkeren scoret i et åpent mål etter Capitals' målvakt Braden Holtby klønet det til bak eget bur.

I førersetet

Men dette var hjemmelagets store kveld. Devante Smith-Pelly la på til 3-1 og sendte Washington Capitals i førersetet i kampen om det gjeve Stanley Cup-trofeet.

Den fjerde finalekampen spilles mandag. Også den går i den amerikanske hovedstaden.

Vegas Golden Knights har vært denne sesongens store overraskelse. Laget er i finalen i sin aller første NHL-sesong, men har nå en jobb å gjøre om det hele skal toppes med en sensasjonell titteltriumf.