– Det er en isbjørn som har tatt seg inn på en del av Isfjord Radio ved å bryte opp en port, sier sysselmannsførstebetjent Arnt Rennan til Svalbardposten.

Lokalavisen melder ved 10-tiden at isbjørnen er ute av bygningen, etter at den ble skremt av sysselmannens helikopter.

Bjørnen var inne på hotellets tørrvarelager. Samtidig befant 14 personer seg, hvorav ni gjester og fem ansatte, i bygningen.

Hørte lyder

Stasjonssjef Malin Stark oppdaget den ubudne gjesten like før klokken syv søndag morgen. Hun sier til Svalbardposten at det første hun så var at porten var brutt opp, og at hun først ble irritert.

Da hun kikket inn i lagerbygningen så hun derimot at sekker med matavfall var brutt opp.

– Så hørte jeg noen lyder der inne, og skjønte at bjørnen fortsatt var der, sier hun til lokalavisen.

Spiste frokost ved siden av

Hilde Kristin Røsvik er redaktør i Svalbardposten, og er selv på Isfjord Radio sammen med to venninner. Omlag klokken 09.30 fortalte hun TV 2 at de satt og spiste frokost mens isbjørnen var inne i bygget.

Gjestene fikk beskjed om å ikke åpne vinduer, holde seg i ro og ikke bråke eller lage lyder.​

Det var bare et kjøkken som lå mellom rommet der gjestene befant seg, og tørrvarelageret hvor bjørnen hadde brutt seg inn, men gjestene følte seg ifølge Røsvik, trygge.

– Det er fem ansatte her, og de er utstyrt med rifler og alt som trengs, sier hun.

På hotellet er det blant annet gjester fra New Zealand, Australia og Taiwan, som fikk seg en mer ekstrem naturopplevelse enn de nok hadde forventet.

– Vi var ute på båttur i går og fikk se polarrev, hvalross og masse fugler, og fikk kjørt inn til en isbre. Det eneste vi manglet å se i går var en isbjørn, men det fikk vi jo se i dag, sier Røsvik.