Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

44-åringen fra Simostranda ble gjort stas på i forbindelse med skiskytterforbundets ting i helgen. Bjørndalen la tidligere i år opp som utøver etter en karriere som strakte seg godt over to tiår.

– Det er med stolthet og ydmykhet at NSSF deler ut det tredje æresmedlemskapet gjennom historien til Ole Einar Bjørndalen. Et mer verdig æresmedlem er det vanskelig å oppdrive. Med Ole Einars fantastiske karriere som skiskytter står han for mye av hvordan skiskyting har utviklet seg som idrett både sportslig, kommersielt og med en særdeles sterk posisjon blant det norske publikum, sa skiskytterforbundets generalsekretær Rakel Rauntun etter lørdagens tildeling.

– Det var overraskende at jeg ble utnevnt til æresmedlem, og det er en stor anerkjennelse å få denne prisen, sa Bjørndalen.

Bjørndalen er kun den tredje i historien som blir utnevnt til æresmedlem i NSF. De to andre på den meget eksklusive listen er Ole Jacob Bangstad (1997) og Anders Besseberg (2001).

Det er 25 år siden skiskytterkongen gikk sitt første verdenscuprenn. I alt tok han 58 internasjonale mesterskapsmedaljer på seniornivå, blant dem 20 VM-gull og åtte OL-gull.

Med totalt 13 olympiske medaljer var Bjørndalen tidenes vinterolympier etter 2014-OL, men ble i vinter passert av Marit Bjørgen under lekene i Sør-Korea. I VM-sammenheng tok Bjørndalen til sammen 45 pallplasser. Det er ingen i nærheten av å matche.

Også Emil Hegle Svendsen, Fanny Horn Birkeland og Hilde Fenne mottok lørdag Norges Skiskytterforbunds hederstegn. I likhet med Bjørndalen la alle tre opp ved sesongslutt.