Bildet viser hvordan tre store steiner har løsnet. Én av disse kom gjennom veggen der ekteparet lå og sov.
Bildet viser hvordan tre store steiner har løsnet. Én av disse kom gjennom veggen der ekteparet lå og sov. Foto: Politiet / Privat

Her lå ekteparet og sov da kampesteinene kom

Flere steinblokker på flere tonn løsnet og en av dem braste inn i en hytte i Spangereid i Lindesnes mens et tysk ektepar lå og sov. De har valgt å avbryte ferien sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utrolig nok ble ingen skadet i steinraset. Politiet har uttalt at det tyske ekteparet har hatt englevakt.

TV 2 har fått tak i bilder fra innsiden av hytta. De viser hvor ille det kunne ha gått.

Steinene smadret den ene hytteveggen. Like bak kledningen lå de to turistene og sov. Veggen har gitt etter og er bare noen centimeter fra treffe senga.

Hendelsen skjedde i Njerveveien i Lindesnes like etter klokken 2.30 natt til søndag. Til sammen tre digre steinblokker raste ut. En av de disse kom gjennom veggen.

– En steinblokk på flere tonn har falt ned på ei hytte. To personer som sov i hytta er uskadd. Det kan se ut som en hel fjellside har rast ut, opplyste politiet søndag morgen.

Operasjonsleder Thomas Nordvik forteller til TV 2 at politiet har sperret av hytta og området rundt. Kommunen jobber nå med å iverksette nye tiltak på stedet.

Susann Sandter-Thomas organiserer utleie av hytta som ble truffet av steinene.

– De to gjestene har reist hjem nå. De fikk tildelt en ny hytte, men så kom sjokket over hva som kunne ha skjedd. Da ønsket de å reise hjem hvor de kan være med familien. De sier at de ikke klarer å koble av her, sier Sandter-Thomas.

Hun forteller at de har tilbudt gjestene hjelp og bistand. Blant annet måtte de låne klær fordi klesskapet var knust og utilgjengelig.

– De har mistet en god del av tingene sine. Steinblokkene traff badet og soverommet.