JUBILEUMSMARATON: De fleste deltakerne løp riktig, men 200 deltakere havnet feil og løp et alt for kort maraton i Stockholm lørdag.
JUBILEUMSMARATON: De fleste deltakerne løp riktig, men 200 deltakere havnet feil og løp et alt for kort maraton i Stockholm lørdag. Foto: Henrik Montgomery/AFP.

jätte-skandal!

200 løpere løp feil i svensk Maraton

Løperne, som nå har fått mail om at de løp seks kilometer for kort i Stockholm Marathon, kan ende med å få penger fra arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er svenske Aftonbladet som skriver om den massive feilløpingen under Stockholm Marathon lørdag.

200 løpere i maraton nummer 40 i rekken hadde alle unormalt lave sluttider og har i kveldfått følgende mail fra arrangøren.

«Det vi tror har hendt er at du har kommet over sperringene i Hornsgatan ved rundt 26 kilometer og dermed kommet sammen med de løperne som sprang Hornsgaten for andre gang (ca 32 km) for deretter å løpe videre mot Väterbron - dermed har du mistet 6 kilometer av banen. Vi ser nærmere på dette og kommer om kort tid tilbake med mer informasjon», skriver Aftonbladet.

Pressesjef i Stockholm Marathon Lorenzo Nesi sier til avisen at de har en teori om at alle de 200 som løp feil, ikke gjorde det for å jukse, men for å kunne løpe i skyggen.

– Såvidt vi har forstått det fra vitner, har noen løpere tatt seg under avsperringene for å kunne havne i skyggen. Det er en utilsiktet effekt av været. Alle vil springe i skyggen. Det er forståelig om man er litt forvirret når man har løpt 25 kilometer i varmen, sier Nesi.

Dermed har gruppen løperne gåttt direkte fra 26 km til det stedet på løypen som er 32 km.

Ingen av de 200 er registrert med passering på 30 km.

Ledelsen av Stockholm Marathon undersøker hvordan det kunne gå så galt, og åpner for at løperne kan få en kompensasjon.

– Det kommer an på årsaken. Løper man feil fordi vi som arrangør har gjort noe feil, så kan man tenke seg en kompensasjon, sier Nesi til Aftonbladet.