De norske Premier League-spissene kom inn og snudde til seier over Island

Joshua King og Alexander Sørloth snudde kampen for Norge etter lekker scoring av Gylfi Sigurdsson.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Island - Norge 2-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Gylfi Sigurdsson utnyttet en tabbe av Rune Almenning Jarstein da han lekkert lobbet inn 2-1 for Island etter 70 minutter. Da så det mørk ut for Norge.

Lars Lagerbäck svarte med å kaste inn Norges Premier League-spisser, Joshua King og Alexander Sørloth. Sammen snudde de kampen for Norge, som tok en knallsterk 3-2-seier over VM-klare Island.

King rappet først ballen fra Islands keeper Frederik Schram og satte inn 2-2, før han brystet ballen ned til Alexander Sørloth, som banket inn matchvinnermålet til 3-2 for Norge.

– Det var som bestilt. Det var kjempedeilig. Vi viste moral gjennom hele kampen. Det var en veldig god kamp, sier Sørloth til TV 2.

– Vi viste at vi har god bredde i stallen. Under oppvarmingen snakket vi om å komme inn og avgjøre. Det var en god plan, fortsetter han.

Det var Islands første tap hjemme i Reykjavik på fem år.

– Det var mye som var bra. Vi tok kampen. Det er spesielt å spille mot sånne lag, de stenger rom og er godt organiserte. Noen perioder ble vi litt lange, men det er veldig bra at vi kom tilbake og virkelig tok kampen, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til TV 2.

Bjørn Maars Johnsen hadde sendt Norge i ledelsen, men Alfred Finnbogason utlignet på straffespark. I starten av andre omgang ble Tarik Elyounoussi avblåst for en høyst diskutabel offside og Stefan Johansen traff stolpen.

Derfor var det mot spillets gang at Everton-spiller Gylfi Sigurdsson, som hadde blitt byttet inn til stående applaus, sendte Island foran i andre omgang etter at Rune Almenning Jarstein hadde gjort en svak inngripen.

Johnsen åpnet målkontoen

Det startet tett og jevnt med, men lagene klarte ikke å komme til noe mer enn noen halvsjanser i åpningsminuttene.

Etter et kvarters spill fikk Bjørn Maars Johnsen vist at han er i stormform. Den Haag-angriperen fikk ballen feilvendt på 15 meter, snudde raskt og sendte Norge opp i 1-0 med sitt første landslagsmål.

– Det er altså en spiss som har banket inn 19 mål for Den Haag i Eredivisie denne sesongen. Bare én spiller (Alireza Jahanbakhsh) i nederlandsk toppserie har scoret flere, sa TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

– For en utvikling den gutten har hatt, sa TV 2s ekspert Brede Hangeland.

Klønete Svensson laget straffe

Etter en halvtime var lagene like langt. Rúrik Gíslason ble felt av høyreback Jonas Svensson, og dommer Jonas Eriksson dømte straffespark til Island.

Alfred Finnbogason sendte Rune Almenning Jarstein feil vei og satte inn 1-1.

– Der blir Svensson løpt fra for enkelt, og da må man for all del ikke involvere seg i noe som kan bli straffe. Han hekter Gíslason litt. Hen er mer uheldig enn udyktig, men det er bedre å holde seg unna duellen, sa Brede Hangeland.

Lagene tok pause på Laugardalsvollur med stillingen 1-1.

– Vi kan enda bedre, men jeg er fornøyd så langt. De yngste har vært vedig bra, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Elyounoussi med annullert mål

Andre omgang åpnet med en brukbar mulighet på hjørnespark for Hordur Magnússon, men headingen fra Bristol City-spilleren gikk like over mål.

Sju minutter inn i omgangen trodde Tarik Elyounoussi at han hadde sendt Norge i ledelsen. AIK-spilleren ble sendt gjennom av Iver Fossum, men Elyounoussi var noen få centimetere på feil side og målet ble annullert.

Etter en times spill falt et innlegg ned hos Stefan Johansen, som forsøkte seg på halvvolley. Landslagskapteinen smalt i stolpen og gikk utenfor. Midtveis i omgangen var det Bjørn Maars Johnsens tur til å treffe metallet da den angriperen headet i tverrliggeren, men ble avblåst for frispark i forkant.

Gavemilde keepere

I andre omgang ble Gylfi Sigurdsson kastet inn for Island, og i det 70. spilleminutt markerte Everton-spilleren seg med en utsøkt avslutning.

Rune Almenning Jarstein gjorde en svak involvering på skuddet til Birkir Bjarnason og ballen gikk ut til Sigurdsson, som lobbet inn 2-1.

– Det er ikke det vakreste han har scoret, men det er lekkert og teknisk briljant, kommenterte Øyvind Alsaker.

– Jarstein skal holde den. Han kommer ikke til å være fornøyd, fortsatte tidligere landslagskaptein og TV 2s ekspert Brede Hangeland.

Lars Lagerbäck hadde svart med å bytte inn Premier League-spissene Alexander Sørloth og Joshua King, og med ti minutter igjen viste sistnevnte seg frem. Bournemouth-spilleren presset en tilbakespill mot Frederik Schram. Randers-keeperen forsøkte å drible King. Det var ingen lur idé, for King stjal ballen fra Norges spisstjerne og kunne trille inn 2-2.

– Denne mannen snakker om å presse fra fronten. Du får aldri se et bedre eksempel på det enn den scoringen, kommenterte Brede Hangeland.

Fem minutter senere brystet King ned til Sørloth, som banket inn 3-2. Island og Sigurdsson var nær ved å svare like etter, men ballen gikk i stolpen og ut. Norge holdt unna i sluttminuttene og kunne juble for sin tredje strake seier.

Lik TV 2 Sporten på Facebook