partene har kommet langt:

TV 2-forhandlingene: Ingen svarte skjermer

Telenor og TV 2 har forhandlet på overtid, og har nå kommet langt i arbeidet med å finne ny avtale. Canal Digitals-kunder, nesten en million husstander, får dermed gleden av å se kveldens landskamp mellom Island og Norge på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nåværende avtalen gikk ut ved inngangen til 1. juni, men Telenor og TV 2 har forhandlet på overtid helt frem til lørdag kveld.

Partene er enige om å gi hverandre nødvendig tid for å lande en endelig distribusjonsavtale for TV 2s kanaler hos Canal Digital.

– Vi er veldig glade for at våre seere fortsatt kan se på TV 2 hos Canal Digital. Denne avtalen vil være svært viktig for både Telenor og TV 2 fremover. Vi har klart å bli enige i flere vesentlige spørsmål, men trenger litt mer tid for å komme helt i mål. Avtalen er dermed ikke ferdig forhandlet. Begge parter har virkelig lagt seg i selen for at seerne ikke skal miste TV 2, og vi har god tro på å lande en avtale, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes. ​

– Jeg opplever at Telenor har tatt hensyn til TV 2s redaksjonelle behov og ikke bare de kommersielle, og det setter vi pris på sier Sandnes.

Telenor og TV 2 har de siste ukene forhandlet om en ny distribusjonsavtale, som fastsetter priser og andre vilkår for hvordan TV 2s kanaler skal tilbys av Canal Digital. Alle som selger TV-pakker, enten det er Telenor-eide Canal Digital, Get, RiksTV eller Altiboks, betaler for rettighetene til å distribuere TV-kanalene.

– Canal Digital og TV 2 er enige om veien videre, og man unngår svarte skjermer, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital.