Rettssaken begynner i Oslo tingrett på mandag. Flere kjente skikkelser fra finansmiljøet skal innta vitneboksen.
Rettssaken begynner i Oslo tingrett på mandag. Flere kjente skikkelser fra finansmiljøet skal innta vitneboksen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

Tiltale:

Gikk til angrep på investor med champagneglass på riking-fest

En fotballrådgiver i 40-årene er tiltalt for å ha angrepet og skadet en investor i 50-årene på en fasjonabel fest i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted klokken 21.30 den 27. oktober i 2016. Flere finansfolk var samlet til innflytningsfest hos en kjent norsk megler som er bosatt i nærheten av Frognerparken i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge tiltalen skal fotballrådgiveren ha gått til angrep på investoren med et glass.

Han skal deretter ha brukt glasset til å slå eller stikke investoren i ansiktet, halsen og på kroppen slik at offeret ble påført flere kuttskader.

«Som følge av hendelsen har NN tre arr i ansiktet, flere arr på halsen, brystet og magen», heter det i tiltalen.

Våpen: Champagneglass

Det er ikke på det rene hva som ledet frem til voldsepisoden. Dagens Næringsliv skriver imidlertid at de forut for hendelsen skal ha utvekslet kommentarer om nettverk, yrker og hva de har fått til i næringslivet.

Fotballrådgiveren, som blant annet har jobbet som finansrådgiver for flere fotballspillere og bedrifter, er tiltalt for grov kroppsskade.

Påtalemyndigheten betegner kroppssaken som grov fordi «det særlig legges vekt på at den har hatt til følge uhelbredelig lyte eller skade, sykdom eller arbeidsudyktighet av noen varighet eller sterk smerte og for øvrig at den er forøvd ved bruk av særlig farlig redskap».

Redskapet som ble brukt i voldsepisoden var et champagneglass, får TV 2 opplyst.

Anmeldte hverandre

Dagen etter hendelsen valgte både den tiltalte fotballrådgiveren og den fornærmede investoren å anmelde hverandre. Rådgiveren har hevdet at han ble angrepet – ikke motsatt.

– Jeg ble angrepet ved to anledninger. Jeg ble først slått ned i andreetasjen. Jeg går ned, men han følger etter meg og jeg flyr på meg en gang til. I basketaket knuses glasset. Jeg har kutt overalt, sa den tiltalte fotballrådgiveren til VG, som omtalte hendelsen få dager etter at den fant sted.

Denne versjonen har ikke politiet festet lit til: De mener at fotballrådgiveren var voldsutøveren. Tiltaltes forsvarer, Mette Yvonne Larsen, sier til TV 2 at hun ikke ønsker å kommentere tiltalebeslutningen.

Investorens juridiske rådgiver, Ellen Holager Andenæs, sier at hennes klient ikke ønsker oppmerksomhet rundt saken og at hun dermed ikke vil kommentere tiltalen.

Rettssaken begynner i Oslo tingrett på mandag. Det er satt av tre dager til saken. Flere kjente skikkelser fra finansmiljøet skal vitne i saken.