BJØRN OG TARIK: Bjørn Maars Johnsen (t.v.) og Tarik Elyounoussi får tillit på topp fra Lars Lagerbäck.
BJØRN OG TARIK: Bjørn Maars Johnsen (t.v.) og Tarik Elyounoussi får tillit på topp fra Lars Lagerbäck. Foto: Åserud, Lise

Disse starter for Norge mot Island

Lars Lagerbäck benker Joshua King, mens Iver Fossum får muligheten til å vise seg frem fra start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Island mot Norge på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kveld fra klokken 21.40.

Lars Lagerbäck er tilbake på Island, men denne gangen leder han det norske landslaget mot den VM-klare nasjonen.

Svensken går for disse elleve i 4-4-2:

Rune Jarstein - Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Martin Linnes - Iver Fossum, Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen - Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi

Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi leder altså angrepet mot Island, mens Joshua King starter på benken.

– King har stått over trening med sår rygg, og det er sikkert hovedgrunnen til at han hviles. Så var også Lagerbäck ekstremt fornøyd med spissene sist. Det er et signal om at slike prestasjoner belønnes, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Mathisen er imidlertid trygg på at Lagerbäck har King som førstevalg.

– Jeg er sikker på at Joshua King kommer til å spille etter hvert, men han har en muskulatur og kropp som ikke tåler alt, så det er viktig å finne andre spisser som fungerer, sier TV 2s fotballekspert.

I tillegg ankom Ola Kamara landslagssamlingen fra Los Angeles sent denne uken, og er ikke aktuell for en startplass mot Island lørdag.

Første start for Fossum

Sentralt på midtbanen starter Sander Berge sammen med Markus Henriksen, mens Stefan Johansen starter til venstre og Iver Fossum til høyre.

– Sander Berge har imponert sentralt, og han er selvfølgelig med så lenge han er frisk. Han kommer ikke til å spille en full kamp, men han har vært veldig bra i trening og sier at han aldri har vært bedre trent fysisk. Kanskje er han ikke altfor hemmet av skadeavbrekket, sier Mathisen.

Hannover-spiller Iver Fossum starter på sin side sin første landskamp.

– Det er en fin mulighet for Fossum. Han har løpskraft og ferdigheter som Lagerbäck vil se, sier TV 2s ekspert.

Ajer fortsetter på stopperplass

Martin Linnes og Jonas Svensson tar hver sin back, mens Kristoffer Vassbakk Ajer danner stopperpar med Håvard Nordtveit.

– Tore Reginiussen og Birger Meling hadde kanskje startet, men de kommer fra 120 minutter med Rosenborg i cupen, så de har tatt det rolig på trening og vil helt sikkert være aktuelle for å starte mot Panama på onsdag, sier Mathisen.

Mathisen regner med at Meling er Lagerbäcks førstevalg på backen, til tross for hard konkurranse.

– Martin Linnes har hatt en god sesong, og Jonas Svensson har hatt en så god sesong i Nederland at han er bankers på den backen. Meling har fortsatt ikke spilt seg ut, mener den tidligere Start-spilleren.